Isla de Lobos

Knapt et kvarter med båt fra Corralejo på Fuerteventura ligger Isla de Lobos som egner seg perfekt for en dagsutflukt. Sandstrand, badevik eller bad i en bortgjemt lagune, det er bare å velge.

Her finnes det fine turstier

Det turkise klare vannet er herlig kjølig etter en vandretur. For foruten bad og snorkling, har Isla de Lobos fine vandrestier. De tillatte vandrestiene er lette å følge. Vandre f.eks. til La Montaña-kalderaens vulkankjegle, den koselige stranden La Calera og øyens berømte fyr. Derifra får du en fantastisk utsikt over havet og øyen Lanzarote.

På øya finnes det også en enklere lunsjrestaurant om du velger å ikke ta med piknik. Ettersom hele Isla de Lobos er et naturreservat, er visse områder avstengte for besøkende for å beskytte plante- og dyrelivet. Her finnes nemlig flere sjeldne plantevekster.

Isla de Lobos – et månelandskap

Nei, det er ikke planeten mars du har kommet til. Men Isla de Lobos ser faktisk ut som et månelandskap dekket av lavastein og hvit sand. Høydepunktet er en stor vulkan med et krater som reiser seg i nord, og også dit kan du vandre hele veien opp, men glem ikke å ta med gode sko, beskyttelse mot solen og mye vann, for det kan bli svært varmt midt på dagen.

Fra havnen til fyrene og tilbake tar det cirka to timer til fots. Å bestige vulkanen tar ytterligere en time. Så dra ut med en tidlig båt om du ikke vil stresse. Fra Corralejo går det ferger flere ganger om dagen.