El Cotillo

Er du ute etter en rolig ferie, men vil ikke gi avkall på restaurantlivet og herlige bad, da er El Cotillo et perfekt reisemål. Den sjarmerende fiskerlandsbyen ble bygget til minne om helgenen Buen Viaje, og lokalbefolkningen arrangerer en årlig festival i august til hennes ære.

De siste årene har den lille byen ekspandert takket være at det er bygget flere boalternativer, men også fordi flere har oppdaget de fantastiske strendene som ligger like ved byen.

El Cotillo – perfekt reisemål med barn

I nærheten av El Cotillo finnes det flere barnevennlige badeviker og laguner. Sanden er myk og hvit, og vannet krystallklart.

På familiestranden La Concha blir bølgene sjeldent høye takket være det beskyttende revet. Ved lavvann kan til og med de aller minste plaske trygt og more seg i vannets turkisklare farge. Playa del Castillo er en annen svært populær sandstrand. Der skimrer sanden i gyllent rødt, og også her er vannet rolig takket være den beskyttede beliggenheten i en vik.

Fantastisk natur og severdigheter

Naturen rundt fiskerlandsbyen El Cotillo er fantastisk, og du får oppleve en ubeskrivelig vakker solnedgang fra uteserveringene i byen.
For deg som foretrekker litt mer urolig vann, bølger og vindsurfing, finnes strendene Playa del Aljibe de la Cueva og Playa del Aguila litt lenger sør. Der kan bølgene bli svært høye, spesielt på vintertid.

Trenger du en pause fra sol og bad, er fortet Fortaleza del Tostón, ikke langt fra sentrum i El Cotillo, verdt et besøk. Det ble bygget på slutten av 1700-tallet for å skremme bort ondskapsfulle pirater.