Fuerteventuras vakre strender

1. Parque National de Corralejo – en naturpark

Sanddynene og strendene i naturparken Parque National de Corralejo ved byen Corralejo er vakre som et maleri. Lys safrangul sand så langt øyet kan se, bølgende sanddyner og livlige strender med turkist vann får alle naturelskere til å juble. Her er det lett å finne sin egen lille strandflekk, og derfor besøkes enkelte deler av stranden av nudister.

Strendene i naturparken passer best for voksne og familier med litt eldre barn ettersom det kan blåse opp en del og vannet kan bli ganske urolig. Vær oppmerksom på røde varselflagg. Husk å ta med håndduk, beskyttelse mot solen, drikkevann og noe å spise ettersom det knapt finnes noen butikker eller kafeer i naturreservatet.

2. El Cotillo – herlig strandliv i kombinasjon med koselige tavernaer

Mange mener at man finner de vakreste strendene ved fiskerlandsbyen El Cotillo på nordvestre Fuerteventura. Sør for byen brer en uendelig lang gyllengul sandstrand seg ut. Hit kommer mange slags folk, mange surfere, men også de som bare vil nyte den vakre stranden i kombinasjon med alt den koselige fiskerlandsbyen har å by på. Denne stranden passer perfekt for den som ikke liker å bruke en hel dag på stranden, men vil kunne kombinere strandliv med koselige tavernaer.

3. Sotavento Beach – lang ogprisbelønnet

På det sørøstlige Fuerteventura ligger Sotavento Beach, som flere ganger har blitt kåret til Kanariøyenes fineste strand. I tillegg til å være fin, er stranden også øygruppens lengste.
Hit kommer en blanding av solfantaster, barnefamilier og vindsurfere. Ettersom det kan være ganske vindfullt, har flere surfeskoler etablert seg her. Det er også her verdenscupen i vindsurfing og kiteboarding avholdes hvert år. Her finner du spisesteder, kafeer og utleie av solstoler på flere strekninger langs den lange stranden.

4. Playa de la Concha – herlige stille laguner

La Concha ligger i det nordvestlige Fuerteventura nær den koselige fiskerlandsbyen El Cotillo. La Concha er barnefamilienes paradisstrand. Her blir bølgene sjeldent høye takket være det beskyttende hesteskolignende revet. Ved lavvann dannes det små dammer mellom klippene, og da kan til og med de aller minste plaske trygt og nyte vannet i en turkisklar farge. Sanden er myk og gyllengul. Ved vindfulle dager kan man finne beskyttelse i «los corralitos», små sirkelformede murer som innbyggere har bygget opp av vulkanstein. En annen fordel er at stranden ligger veldig godt til for barnefamilier i nærheten av El Cotillo, hvor du finner spisesteder, kafeer og butikker.

La Pared – for naturelskere og surfefantaster

La Pared ligger på det sørlige Fuerteventuras vestkyst, hvor øyen er som smalest. Hit kommer man først og fremst for å oppleve den storslåtte naturen. Høye klipper og vilt hav, kan det bli mer dramatisk? Denne stranden er surfernes paradis. Det finnes bedre strender for barnefamilier (f.eks. Playa de la Concha, se ovenfor) ettersom havet kan være veldig urolig og det kan være farlige strømmer i vannet. Men alle bør oppleve det vakre kveldslyset sammen med bølgenes brus. Mange drar til La Pared for en piknik samtidig som de får oppleve den vakre solnedgangen.