Costa Calma

Costa Calma betyr «den rolige kysten» og strekker seg helt ned til Jandiahalvøyens sørlige spiss. Kyststrekningen består av flere strender som bindes sammen når det er lavvann.

Costa Calma har noe for alle

Her finnes strender for enhver smak og alle aldre. På den nordlige delen ligger noen barnevennlige strender, mens strandens sørlige del passer perfekt for ulike vannsporter, f.eks. vindsurfing eller kitesurfing.

Costa Calma ligger nær byen La Lajita. I bakgrunnen reiser de jordfargede fjellene seg og utgjør en vakker innramming sammen med det turkisfargede havet. Du kommer til å merke at Costa Calmas landskap er veldig frodig og grønt sammenlignet med andre steder på øyen; det er takket være den kunstige vanningen. Det medfører på sin side at det aldri er vanskelig å finne skygge når varmen blir for mye.

Koselige restauranter og barer

Langs Costa Calma finner du en rekke trivelige barer og restauranter. Prøv ekte, kanariske matretter som for eksempel tortilla eller den kalde tomatsuppen gazpacho. Her finnes også flere gode fiskerestauranter som serverer dagsfersk fisk.

Flere gode utfluktsmål ligger like i nærheten av Costa Calmas, f.eks. den populære Sotavento-stranden. Den 50 kilometer lange kystlinjen er vert for CPUs vindsurfingsmesterskap mellom juli og august.

En annen populær familieutflukt er til Fuerteventuras største dyre- og naturpark, Oasis Park.