Reiser
til
Sitges

Pris fra

...

Våre hotell

6 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel
  • 1,5 liter vannca. 5,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskjell0 timer
  • HovedstadMadrid
  • SpråkSpansk
  • Befolkningca. 27 000

Reiser til Sitges

Sitges

Den vakre kystbyen Sitges kombinerer katalansk småbysjarm med kultur, genuine tavernaer og fine strender. Beliggenheten på Costa Dorada med nærhet til Barcelona gjør det enkelt å ta en dagstur.

Badestedet Sitges, drøye 3 mil sør for Barcelona, har en fin miks av strender, småbyatmosfære og avslappet fornøyelsesliv. Her finnes det mengder av gode restauranter der du kan se ut over havet over et godt spansk måltid og et glass cava. Sitges er også et kjent reisemål for homofile, og kalles ofte for Barcelonas lillesøster.

Trange gater og koselig havn

Den gamle bykjernen med aner fra middelalderen er som hentet ut av en romantisk film. Trange gater omgis av hvitkalkede hus med bueganger, smijernsbalkonger og orientalske detaljer. Både her og langs strandpromenaden er det enkelt å finne gode restauranter.

Ikke glem å ta en spasertur til den koselige havnen som har et bra restaurantutvalg. Her kan du velge blant katalanske retter, gazpacho, tapas eller en genuin fiskerestaurant.

Gyllengule strender

Ved strandpromenaden Passeig Maritim ligger en rekke langgrunne sandstrender. Platja de la Fragata ligger rett nedenfor Sitges fine kirke og er populære for familier. Her finnes det ingen solsenger, men mulighet for å spille strandvolleyball, fotball eller pedalbåt. Like etter ligger også Platja de la Ribera som er en av de større strendene. Her finnes det solsenger, parasoller og strandbar. Ovenfor ligger restauranter og butikker. Bak kirken ligger stranden San Sebastian med torg og uteserveringer. I tillegg til disse finnes ytterligere 14 strender å velge mellom, alt fra familiestrender og nudiststrender til mindre viker.

Fornøyelser

Om sommeren er Sitges en av Middelhavets partymetropoler, med flere barer og klubber. Midtpunktet er Marques de Montroig som også kalles Calle del Pecado. I helgene er pulsen høy ettersom mange Barcelonaboere kommer hit for både å slappe av og feste.

Shopping

Sitges har mange eksklusive motebutikker med klær, sko og vesker, men også gatemarkeder med pyntegjenstander og lokale produkter. Den største shoppinggaten heter Carrer de les Parellades og strekker seg gjennom sentrum. Vil du ha enda mer shopping tar du lokaltoget (45 minutter) til Barcelona.

Kirker og kunstmuseer

Sitges største severdighet, den vakre sandfargede kirken Sant Bartolomé, rager over bebyggelsen. Byen har siden 1800-tallet vært kjent for å lokke til seg kunstnere og i museene Cau Ferrat og Maricel finnes det samlinger fra El Greco frem til det mest moderne.

Utflukter

Med leibil kan du dra på utflukt til vindistrikt og cavaprodusenter. Sant Sadurni d'Anoia ligger knappe 4 mil fra Sitges og er cavaens hovedstad med kjente varemerker som Codorníu, Vinregionen Penedès ligger også innen rekkevidde for en dagsutflukt.

Ferietilbud i/på Sitges