Verdt å vite om False Bay

 • Hovedstad

  Pretoria
 • Språk

  Engelsk, afrikansk og mange lokale språk
 • Befolkning

  4 524 000
 • Tidsforskjell

  + 1 (sommer 0)

Pass og visum

Les mer om pass- og visumreglene her

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


Enkel middag:
ca 140,-

Estimert gjennomsnitt

Verdt å vite

 • Flytid

  Reisetiden din kommer an på hvilken flyløsning du velger. Total reisetid varierer mellom 16 og 21 timer. Tid beregner fra Oslo Gardermoen inkludert mellomlanding.

 • Transfertid

  Transfer tilbys ikke. Vi anbefaler å leie bil når du bor ved False Bay. Beregnet transfertid fra flyplassen er ca 35-50 min avhengig av trafikk og beliggenhet.

 • Reiser på egen hånd

  Våre reiser til Cape Town og False Bay er med rutefly, noe som betyr at du kan bestille reisen med fleksibel reiselengde.

  Vi har ingen guider på reisemålet, men du kan nå vårt online senter via telefon, e-post eller sms - fra to uker før avreise, til du reiser hjem.

 • Sol og bad

  Langs False Bay-bukten er det mange strender som Fish Hoek som du finner på den "varme siden" av Cape-halvøya. Fish Hoek Beach er kjent for sitt badevennlige vann med en temperatur mellom 18-25 grader. Vannet blir varmet opp av aghulas-strømmen fra Det indiske hav.

  Surfere fra hele verden kommer til Muizenberg for å finne den beste bølgen og nybegynnere i alle aldre for å lære å surfe.

  St James Beach med sine fargerike hytter finner du like utenfor Kalk Bay.

  På koselige Boulders Beach er det store steiner spredt rundt på stranden, og mange pingviner til glede for badegjestene.

  Flere populære strender er Stand og barnevennlige Gordon's Bay.

 • Avstand

  Fra flyplassen til Fish Hoek er det ca 45 km, Kapp det gode håp ca 78 km, og til Gordons Bay ca 44 km. Til Johannesburg er det ca 140 mil.

 • Transport og kommunikasjon

  Vi anbefaler taxi eller leiebil.

 • Bestill leiebil

  Bestiller du reise til våre hotell langs bukten False Bay, anbefaler vi leiebil. Du kan forhåndsbestille leiebil for en eller flere dager igjennom oss.
  Bestill leiebil her.

 • Restauranter og fornøyelser

  Hotellene våre rundt False Bay ligger både ved kysten og lenger inn i landet. Tilbudet varierer fra sted til sted. Fiskebyen Kalk Bay er blant annet kjent for sine fiskerestauranter og koselige bistroer. Sommerset West har flere populære top notch-restauranter.

 • Shopping

  Shoppingtilbudet varierer fra sted til sted. Langs Kalk Bays shoppinggate er det blant annet restauranter, flere kunstgallerier, vintage-bokhandlere og antikvitetsbutikker. I sentrum av Cape Town er tilbudet større.

 • Opplevelser

  Cirka 50 km øst for Cape Town ligger vinregionen Stellenbosch med rundt 150 forskjellige vingårder.

  En times kjøretur fra Kalk Bay finner du det populære turmålet Kapp det gode håp. Dette stedet er et av de sørligste punktene i Afrika med hvite sandstrender, mektige fjell, turstier og vakker natur. På Cape Point stuper de bratte klippene 300 meter rett ned i sjøen. Den ytterste delen av odden er i dag et naturreservat og her er det eksotiske dyr som streifer fritt rundt. Se opp for aper, sebraer, antiloper, hjort og en og annen struts. Ikke glem å se opp, så kan du se den mektige albatrossen og den svarte ørnen. Vannet er kjølig med en temperatur på bare 12-14 grader, så de fleste holder seg på land.

  Et must når du besøker Sør-Afrika er å dra på safari og møte dyrelivet som løver, elefanter og nesehorn. I Western Cape er det Aquila Game Reserve hvor du med litt hell kan se De fem store.

  Er du interessert i livet i havet, kan du ta en hvalsafari. Vestkysten av Sør-Afrika er et av verdens beste steder for marine opplevelser. Her kan du se gigantiske knølhval hoppe blant bølgene eller se en levende hvit hai.

  I området Fish Hoek er det rundt 30 golfbaner, kjent som Clovelly Country Club. I området rundt Somerset West er det også mange populære golfbaner.

 • Innbyggere

  Cape Town har ca 4 524 000 innbyggere.

 • Strømstyrke/adapter

  220 V, adapter er nødvendig.

 • Reise med handikapp

  På respektive hotellside finner du informasjon om hotellets rom og fasiliteter under fliken "Hotellfakta". Hvis hotellet har rom som er spesialtilpassede for funksjonshemmede, finnes det mer informasjon om disse.