Verdt å vite om Lisboa

 • Hovedstad

  Lisboa
 • Valuta

  Euro (EUR)
 • Språk

  Portugisisk
 • Befolkning

  10 320 000
 • Tidsforskjell

  -1 time

Pass og visum

Les mer om pass- og visumreglene her

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


Pizza
ca. 80,-

1,5 liter vann
ca. 5,-

Priseksempel fra Funchal

Verdt å vite

 • Bestill leiebil

  Når du reiser til Lisboa kan du bestille leiebil for en eller flere dager gjennom oss.

 • Reiser på egen hånd

  Våre reiser til Lisboa går med rutefly til Aeropuerto de Lisboa, noe som innebærer at du kan bestille en reise med fleksibel reiselengde.

  Vi har ingen guider på reisemålet, men du kan kontakte vårt onlinesenter via telefon, e-post eller SMS fra to uker før avreise til du reiser hjem.

 • Restauranter og fornøyelser

  Som alle storbyer tilbyr Lisboa et stort utvalg av restauranter, både med portugisiske spesialiteter og internasjonale retter på menyen. I tillegg finnes det mange bydeler og et stort utvalg av restauranter med spennende mat fra de tidligere portugisiske koloniene som Kapp Verde, Brasil og Moçambique side om side med trendy raw food-kaféer-

  I Portugal er det vanlig å drikke portvin etter maten. Hos Solar do Vinho do Porto, et portvinsinstitutt i Barrio Alto, finnes over 150 portvinsorter tilgjengelige for prøvesmaking.

  Lisboa er en internasjonal storby med fornøyelser som passer for alle. Bairro Alto, den gamle bydelen, og Alfama har mange restauranter og barer. Her finner du også musikkbarer med fadosangere, typisk portugisisk musikk. Madragoa og Graça er andre bydeler med et gryende uteliv.

  Et annet populært shopping- og fornøyelsesområde er Doca do Santos eller bare "Docas". Området ligger under broen Ponte 25 de Abril ved Tejoelven. I ombygde havnelagere finner du trendy barer, restauranter, kaféer og discobarer. Her kan du spise lunsj og rusle rundt på dagtid eller spise middag og kose deg om kvelden. Ikke langt fra Docas ligger diskotekene på rad og rekke, alle med en egen atmosfære. I vinterhalvåret er utelivet konsentrert til fredag–lørdag mens det om sommeren er mye folk i Docas hver kveld.

 • Sol og bad

  På Lisboakysten kan du få en ferie med både storbyfølelse og herlig strandliv. Det tar bare 20 minutter med pendeltog fra hovedstaden til elegante Estorils fine sandstrender, kasino, mange barer og fine fiskerestauranter. Klassiske Cascais ble forvandlet fra fiskerlandsby til et populært badested allerede på 1870-tallet.

 • Transport og kommunikasjon

  Det er et stort utvalg av offentlig transport i Lisboa: busser, T-bake, trikk, pendeltog, ferger og taubane.

  Fra flyplassen går det to flybusslinjer, den ene til Cais do Sodré og den andre mot Avenida José Malhoa i forretningsområdet. Det er også mulig å ta T-bane og lokalbusser til sentrum, T-banen tar ca. 20 minutter.

  I sentrum er det trikk som gjelder, selv om det ikke går så fort opp og ned i de kuperte gatene. Trikkelinje 28 trafikkeres ofte av de klassiske gule vognene og er perfekt for sightseeing ettersom den trafikkerer både Alfama, Baixa og Bairro Alto.

  Lisboa Card gir ubegrenset kjøring med offentlig kommunikasjon, inngang til over 20 museer og rabatt til en rekke andre severdigheter. Kan forhåndsbestilles på www.lisboacard.org.

 • Gå ikke glipp av dette

  MAAT, Museum of Art, Architecture & Tecknology, Lisboas nye kunstmuseum, ble innvidd i 2016 og er et moderne verk av den britiske arkitekten Amanda Levante. Det ligger i Belé, nede ved elven og er vel verdt et besøk både for den spektakulære arkitekturen og de interessante utstillingene.

  Belém er en bydel med mange kaféer, restauranter, monumenter og museer. Her ligger blant annet Jeronimuskirken, Jeronimusklosteret og Henrik Sjøfarer-monumenter samt Vagnsmuseet med Europas fornemste samling av antikke vogner laget i tre og forgylling og Marinmuseet med sterk tilknytning til Portugals spennende historie som oppdagernasjon. Dette er en bydel som har mye å tilby for den kulturelt interesserte.

  Nyt en kveld med fado! I Bairro Alto ligger de beste klubbene, blant de mest kjente er Adega Machado, men gå gjerne inn i de trange gatene der du finner mange spennende fadorestauranter.

  Gå opp til Miradouro de Santa Lucia i Alfama en morgen. Se båtene forlate byens langs elven Tejo og nyt utsikten mens Lisboa sakte våkner til liv.

 • Viktig informasjon

  Valuta og kredittkort
  Euro (EUR) Kredittkort aksepteres de fleste steder.

  Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om valuta og vekslingskurs.