Verdt å vite om Amsterdam

 • Hovedstad

  Amsterdam
 • Valuta

  Euro (EUR)
 • Språk

  Nederlandsk
 • Befolkning

  17 020 000
 • Tidsforskjell

  0 timer

Pass og visum

Les mer om pass- og visumreglene her

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


1,5 liter vann
ca. 9,-

Priseksempel fra Amsterdam

Verdt å vite

 • Bestill leiebil

  Når du reiser til Amsterdam kan du bestille leiebil for en eller flere dager gjennom oss.

 • Opplevelser

  Van Gogh-museet er et must for de fleste som besøker Amsterdam, noe som kan innebære lange køer. Et tips er å enten starte dagen her, muséet åpner kl. 9, eller å gå hit en fredagskveld når muséet er åpent helt til kl. 22. Fredagskveldene kan du, i tillegg til å nyte Vincent van Goghs fargerike kunst, til og med ta et glass i baren og høre på musikk.

  Vondelpark, Amsterdams grønne lunge i sydvest, med frodig vegetasjon, rollerbladers, kaféer, gateartister og et filmmuseum. Holland Experience. Sittende i en komfortabel sofa på en bevegelig plattform får du gjennom tredimensjonale videobilder oppleve en fantastisk 30-minutters reise gjennom Nederland.

  Elsker du fotball bør du få med deg en Ajax-kamp på hjemmebane, det er et must! Tenk på at det som regel er utsolgt så bestill billettene i god tid hjemmefra før du reiser hit.

  Besøk Heinekens bryggeri, ifølge nederlenderne verdens beste øl, og bli kjent med historien. Gå heller ikke glipp av et glass gin når du er i Amsterdam, det er Nederlands nasjonaldrikk, med det tradisjonelle einebærskrydderet.

  De Stijl heter den nederlandske kunststilen som tok form på 1920-tallet. Kjennetegnes av klare linjer og enkle former som ble stillbilder for den abstrakte kunsten. Gerrit Rietveld og Piet Mondrian var to anerkjente kunstnere i gruppen. For å se blant annet verk av Rietveld, besøk det utmerkede Stedelijk Museum for moderne kunst og design.

  Besøk Anne Franks hus, der den jødiske familien gjemte seg under den andre verdenskrig til de ble oppdaget og Anne døde i konsentrasjonsleir. Hennes dagboknotater er verdensberømt og mange vil dra hit, rå regn med kø.

 • Reiser på egen hånd

  Du flyr til Amsterdam med rutefly, og du må selv ordne transport fra flyplassen til valgt hotell.

  TUI har ingen guider på reisemålet, men du kan kontakte vårt onlinesenter via telefon, e-post eller SMS fra to uker før avreise til hjemreisedagen. Reiselengden er fleksibel, du kan bestille både weekend, miniuke og ukesreiser.

 • Restauranter og fornøyelser

  Amsterdam har et stort utvalg av restauranter med retter fra hele verden. Prøv gjerne indonesisk rijstaffel eller bitterballen – små friterte kjøttboller og krydrede, sterke risboller servert med sennep. En enklere variant av snacks er patat frites som serveres med majones i papirkremmerhus.

  Grand Café de Jaren, kjent både for kaffen, ølen og den gjestfrie atmosfæren.

  Haesje Claes, kjent for sin gode, nederlandske mat og en varm, uformell atmosfære. Bordbestilling anbefales.

  D'Vijff Vlieghen. La deg ikke skremme av at navnet betyr "de fem fluene". Her serveres det delikate måltider i nederlandsk ånd, det vil si med merkbar innflytelse av både flamsk husmannskost og import fra landets tidligere kolonier i Det fjerne østen. Selv det elegante 1600-tallsmiljøet motiverer til et besøk.

  De Clauwe Parade er en klassisk ginbar. Her oppdager du fort at den tradisjonelle einebærskrydringen av Nederlands nasjonaldrikk kan varieres på utallige måter.

  Det er når kvelden kommer som Amsterdam virkelig lever opp til sitt rykte, spesielt om sommeren. Rundt Leidseplein finner du Stadsschouwburg (Stadsteam) og andre teatre, mange kaféer, restauranter, kinoer, kasino samt Paradiso, et moderne musikktempel i en omgjort kirke, og De Melkweg. Både Paradiso og De Melkweg tilbyr et ekstremt variert musikkprogram, rock, pop, rap og musikk fra hele verden, inkludert verdenskjente band og artister.

 • Turistskatt

  En turistskatt på 3–5 euro per person/natt betales direkte til hotellet ved ankomst. Gjelder for alle over 10 år.

 • Transport og kommunikasjon

  Amsterdam trafikkeres av kanalbåter, busser, trikker og T-bane. Vi anbefaler å kjøpe et Strippenkaartje, et rabattkuponghefte med 10 eller 15 kuponger, som gjelder for buss, trikk og T-bane. Strippenkartje kan du kjøpe på "Schipol Plazas" billettkontor alternativt i billettautomatene ved togstasjonen. Det er også mulig å kjøpe dette om bord på bussene eller trikkene, men det er betydelig dyrere. Det er også billig å ta taxi for en rimelig penge innen sentrum.

  Det er ingen steder i Europa som det sykles så mye som i Amsterdam. Her finnes det over en halv million sykler. En trivelig måte å utforske byen på er å selv sette seg på sykkelsetet. Det finnes mange steder som leier ut sykler. Rent-A-Bike Damstraat leier ut sykler og har guidede turer på tre til syv timer, der guiden sykler i teten og viser Amsterdam på en morsom måte.

  En annen populær måte og komme seg rundt på er med båt langs kanalene. Ta den populære museumsbåten, Muesum Line, som går fra Amsterdams sentralstasjon. Båten stopper ved blant annet Anne Franks hus, Riksmuseet, Blomstermarkedet og sjøfartsmuseet. Billetten gjelder hele dagen og du kan derfor hoppe av og på ettersom det passer deg.

  I Amsterdam finnes det, akkurat som i Stockholm og andre nordiske byer, også Hop on, Hop off-busser som kan kombineres med guidede kanaltbåtturer.

 • Reise med handikapp

  På respektive hotellside finner du informasjon om hotellets rom og fasiliteter under fliken "Hotellfakta". Hvis hotellet har rom som er spesialtilpassede for funksjonshemmede, finnes det mer informasjon om disse.

 • Valuta og kredittkort

  Eur (EUR).

  Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informajson om aktuell valutakurs.

  De fleste kredittkort aksepteres, men noen steder tar en avgift når du betaler med kredittkort, og noen tar ikke American Express. Det finnes mange minibanker.