Reiser
til
Perast

Pris fra

...

Våre hotell

1 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Anslått gjennomsnitt
  • En liter vannca. 8,-
  • Pizzaca. 70

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskjell0 timer
  • HovedstadPodgorica
  • SpråkMontenegrinsk
  • Befolkning622 875

Reiser til Perast

Perast

Med den vakre Kotorbuktens natur og frodighet som bakgrunn, ligger den idylliske verdensarvbyen Perast. Med to flotte små øyer midt i bukten gjør det Perast til et av de mest fotograferte stedene i Montenegro og tiltrekker seg også mange passerende cruiseskip. Det at byen er omgitt av dramatiske fjell og krystallklart vann hjelper selvfølgelig også. Perast kalles vanligvis Kotors lillesøster fordi byene er veldig like, med kirker, venetianske palass og trange brosteinsbelagte smug.

Byen har bare noen få hundre innbyggere, men huser fremdeles 16 kirker og 19 palasser. De fleste av palassene ble bygget på 1600- og 1700-tallet og er i dag hotell eller private hjem, mens noen er mer eller mindre ruiner. Bare det å rusle rundt og se på den vakre barokkarkitekturen er en glede i seg selv.

Montenegros mest fotograferte sted

Midt i bukta ligger det to små øyer som sammen med de høye fjellene skaper perfekte instagramøyeblikk. Om øya St George forteller sagnet om dens tragiske historie, og atmosfæren rundt øya er fortsatt både mystisk og litt dyster. Nesten hele øya er lagt beslag på av et kloster og en tilhørende gravplass. Det er forskjellige historier om øya, og mange kunstnere har blitt inspirert av den i sine verk. Den andre øya Our Lady of the Rocks er konstruert og huser en kirke og et museum.

Bade fra brygger og den lille stranden

I den nordligste delen av byen ligger det en liten remse med steinstrand og noen solsenger. Ved siden av stranden ligger Pirate Bar der det er mulig å ta en dukkert fra barens badebrygge. Du kan også ta et bad i det klare vannet fra hvilken som helst båtbrygge.

Restauranter

Det er flere restauranter å velge mellom og flere av dem har terrasser som vender ut mot vannet. Menyene inneholder mye sjømat med montenegrinske smaker og influenser fra Italia.

St Nicholas-kirken og klokketårn med utsikt

I hjertet av byen ligger hovedtorget og St. Nicholas-kirken, hvis interiør er vakkert dekorert med 400 år gamle malerier. Går du opp de smale og bratte trappene i kirkens 55 meter høye klokketårn får du en fantastisk utsikt over Perast og Kotorbukten.

Bilutleie

Når du reiser til Perast, kan du forhåndsbestille en leiebil i en eller flere dager gjennom oss. Det tar omtrent 20 minutter til Kotor, og du kan nå Dubrovnik i Kroatia på omtrent 1,5 time. Her bestiller du en leiebil i Montenegro »

Ferietilbud i/på Perast