/Playa del Carmen

Jungle Maya: en spennende dag i jungelen

av Rasmus Lindbacke, Guide, Playa del Carmen

Du kan være med på mange fantastiske utflukter her i Mexico. En av mine personlige favoritter er Jungle Maya!

Du begir deg ut i jungelen og er med på ulike spennende aktiviteter, blant annet kan du fire deg ned i en cenote, en underjordisk grotte fylt med kalkrikt ferskvann. Ifølge de gamle mayaindianerne så var cenotegrottene innganger til det underjordiske og dødsriket Xibalba. Derfor er det viktig at du i forbindelse med utflukten også får møte en heksedoktor som passer på at du ikke får med deg noen ånder derfra.

I løpet av dagen får du også suse frem over jungelen i såkalte zip-lines, eller helt enkelt taubaner. Du får også snorkle i en annen cenote sammen med en meksikansk guide som forteller om hvordan grottene ble til og hvorfor flaggermusene er grottens viktigste dyr.

Her ser dere meg 20 meter under bakken og med et smil på leppene! Her ser dere meg 20 meter under bakken og med et smil på leppene!

Seremonien der heksedoktoren, også kalt sjamanen, passer på at ingen får med seg onde ånder eller andre uhumskheter fra Xibalba.  Seremonien der heksedoktoren, også kalt sjamanen, passer på at ingen får med seg onde ånder eller andre uhumskheter fra Xibalba. 

Meg igjen, denne gangen drøye 20 meter over bakkeplan! Meg igjen, denne gangen drøye 20 meter over bakkeplan!