/Isla de Holbox

Kombinasjonsreise til Isla de Holbox

av Johan, Guide Online, Mexico

Isla de Holbox er en liten øy i Mexicolgulfen, nord for Cancun. Av alle reisemål jeg har besøkt er dette et av de mest avslappede. Samtlige hotell på øya er unike og ofte fargerike. Gatene består av sand istedenfor asfalt, det finnes ingen kalde hotellkorridorer, og det er er aldri langt til en drink og en hengekøye. Ekte feriefølelse!

Samtidig er Mexico et altfor spennende land til å gå glipp av turistlivet og severdighetene i de mer kjente stedene Cancun og Playa del Carmen. Derfor vil jeg anbefale å kombinere en ferie på to hotell; begynn med en rolig uke på Holbox og fortsett med en uke på et av turiststedene, eller omvendt.

Selve øya Holbox er lang og smal og består av et liten havn med vann på to sider og en lang jungelstrekning. Hotellene ligger samlet.

Uansett om du velger å være her hele eller deler av ferien så er det mye å oppleve på Isla de Holbox. Mange av utfluktene som går fra Holbox går ikke fra andre steder i Mexico, e eksempel er flamingospaning. Du kan også være med på en øyrundtur, fisketurer og en heldags shoppingtur til Cancun.

Øya har også mange trivelige restauranter. Små, lokale restauranter med fisk som øyas mest populære mat. Besøk blant annet Pizzeria Edelyn ved det lille torget i sentrum, her serveres det både pizza og fisk.

På Holbox er alle hotellene små, trivelige og unike. Øya må oppleves!  På Holbox er alle hotellene små, trivelige og unike. Øya må oppleves!