• Hovedstad

  Mexico City
 • Valuta

  Meksikansk peso (MXN)
 • Språk

  Spansk
 • Befolkning

  127 500 000
 • Tidsforskjell

  -7 timer

Pass og visum

Les mer om pass- og visumreglene her

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


Pizza
ca. 55,-

Øl (50 cl)
ca. 20,-

1 liter vann
ca. 7,-

Priseksempel fra Playa del Carmen

Verdt å vite

 • Transport og kommunikasjon

  Her kan du lese mer om inn- og utsjekking på hotellet »

  Ingen offentlig kommunikasjon på øya. Det finnes ingen ordentlig veier, her kjører man i hardpakket sand. Golfbilene på Isla de Holbox fungerer som taxi. Det er enkelt å leie sykkel eller egen golfbil, ca. 80,-/time, 400,-/12 timer eller 500,-/døgn.

  Det er ikke mulig å komme seg rundt hele Isla de Holbox ettersom ca. 6 km av øya består av ugjennomtrengelig jungel.

 • Sol og bad

  Finkornete, lange, langgrunne sandstrender med mye skjell. Hele Isla de Holbox er et fredet område og det er derfor ikke lov å fjerne tang og tare som kommer opp på stranden. Golfbiler er tillatt på enkelte deler av stranden.

  På grunn av havstrømmer i visse perioder på året kan tang og tare forekomme, og vannnet kan oppfattes som grumsete.

 • Reise med barn

  Strendene er langgrunne men det finnes ingen badevakter. Det finnes en lekeplass på torget i sentrum. Det er store nivåforskjeller og det kan være vanskelig å kjøre med barnevogn ettersom gatene består av sand. Isla de Holbox er rolig og barnevennlig, men det er likevel få barn som kommer hit.

 • Strømstyrke/adapter

  110 V, adapter behøves.

 • Bestill leiebil

  Det finnes ikke asfalterte gater. Gatene består av sand og det kan være vanskelig å ta seg frem med rullestol og barnevogn.

  Det er enkelt å ta seg frem med golfbil, men det er humpete.

 • Øvrige fakta

  I butikk: 1 liter vann ca. 7,-, mineralvann på boks (33 cl) ca. 5,-, et brød ca. 5,-.
  På restaurant: øl (50 cl) ca. 20,-, enkel lunsj ca. 60,-, enkel middag ca. 120,-.

 • Restauranter og fornøyelser

  Det er en veldig liten landsby, men det er mer liv om kvelden enn om dagen. Det finnes flere barer og restauranter. Fersk fisk og skalldyr anbefales.

  Nattelivet er begrenset. Dette er et sted for avkobling!

  http://admin.hybris.nordic.tuiad.org/tuicoreproductcockpit/cockpit/images/icon_func_inlinetext_openwysiwyg.png

 • Gå ikke glipp av dette

  Familien Escalante fra Isla de Holbox har i nesten 20 år produsert en helt fantastisk iskrem, Maresa Ice cream, som du smake. Isen selger i beger i butikk.

  (SOMMER: I sommermånedene holder verdens største fiskeslag, hvalhaien, som kan bli opp til 12 meter lang, holde til utenfor Isla de Holbox. Fra midten av mai til midten av september arrangeres det utflukter der du kan svømme eller snorkle med hvalhaier. )

 • Tidsforskjell

  Landsnummer + 52. Telefoner med trippelbånd fungerer i Mexico.

  • 6 timer.
 • Opplevelser

  Fastboende: Ca. 2000 personer.

 • Valuta og kredittkort

  Meksikanske pesos (MXN). Amerikanske dollar (USD) aksepteres mange steder, men ikke overalt.

  På Isla de Holbox kan du veksle på noen hoteller og det finnes også noen minibanker. Det finnes ingen banker eller vekslingskontor på øya, så kontanter anbefales i tilfelle minibankene ikke fungerer. Euro kan veksles på reisemålet.

  På enkelte steder belastes en avgift når du betaler med kredittkort. Kredittkort aksepteres i stor grad, men ikke overalt. Det er først og fremst VISA, MasterCard og American Express som aksepteres.

 • Viktig informasjon

  Isla de Holbox er utrolig vakker, uberørt og genuin. Befolkningen er meget vennlig og hjelpsom og gir deg gjerne råd og tips om hva du kan oppleve på øya. Det finnes ingen ordentlige veier, her kjører man på hardpakket sand.

  Påsken i Mexico og på Isla de Holbox feires i slutten av mars og begynnelsen av april. På Isla de Holbox arrangeres det også karneval 9/2–13/2. Begge høytidene kan medføre mange mennesker, høy musikk og fest rundt torget til tidlig om morgenen.

  Det er mange løse hunder som springer rundt på øya. Hundene er ikke løshunder men eies av lokalbefolkningen.

  Isla de Holbox passer for deg som klarer deg uten guider og ønsker å feriere på et sted som ikke er bygd opp for turister.

  Avkobling, lange strandpromenader, sol og bad samt gode middager på lokale restauranter er det du først og fremst nyter på Isla de Holbox.

  Det kan forekomme sterk vind i vinterhalvåret.

  Hotellene på Isla de Holbox ligger i nærheten av mangrovetrær og derfor er det av og til en del mygg. Myggmiddel kan kjøpes på øya.

  Hvis du bestiller dobbeltrom eller leilighet for 3–4 personer, blir som regel tredje og fjerde person plassert i samme dobbeltseng. Sengene er 120–160 cm brede

 • Transfertid

  Beregn transport ca. 2,5 time, inkludert noe ventetid ved fergen. Ca. 2 timer med buss eller minibuss fra Cancúns flyplass til Chiquila. Derfra videre med ferge eller mindre båt til Isla de Holbox, ca. 25 min. På Isla de Holbox hentes gjestene med golfbiler og kjøres til hotellene.Bestill transport eller privat transport. Når du gjør en bestilling ser du alternativene som finnes tilgjengelig. Her kan du lese mer om transport »