Verdt å vite om Mexico

 • Hovedstad

  Mexico City
 • Valuta

  Meksikansk peso (MXN)
 • Språk

  Spansk
 • Befolkning

  127 500 000
 • Tidsforskjell

  -7 timer

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


Pizza
ca. 55,-

1 liter vann
ca. 7,-

Priseksempel fra Playa del Carmen

Verdt å vite

 • Visste du at...

  Landets nasjonaldrikk, tequila, blir utvunnet fra den kaktuslignende planten agave.

  Mayafolket, en av de mest høytstående kulturer i verden, hadde gode kunnskaper om astronomi og matematikk allerede på 1500-tallet f.Kr.

  Chili brukes ofte i det meksikanske kjøkkenet. Den sterkeste sorten heter habanero. Mayafolket kalte den "den gråtende tungen".

 • Tidsforskjell

  Når det er sommer i Norge er tidsforskjellen -7 timer. Når det er vintertid i Norge er tidsforskjellen -6 timer.

 • Pass og visum

  • Visum kreves ikke for norske statsborgere vid opphold i maksimum 180 dager.
  • Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst
  • Ambassadens telefon i København +45 39 61 05 00

  Transittvisum til USA kreves for passasjerer som reiser til Mexico og kombinere turen med et opphold i Orlando / Florida. MERK! I slike tilfeller til reisende til USA gjelder elektronisk visum før de begynner sin reise til USA. For ytterligere informasjon se nedenfor under Visa-reglene / USA. MERK!

  Nødvendig tilleggsinformasjon for reise over amerikansk luftrom.
  Reisende til og fra Mexico må derfor fylle ut sine personlige data ikke senere enn tre dager før avreise. Dette fyller du som reiser med TUIs Charterfly i på Min side. Du som reiser med rutefly fyller i informasjonen på flyselskapets hjemmeside.

  NB! Vi gjør oppmerksom på at når du reiser med rutefly med en mellomlanding i USA, eller kombinerer en reise med opphold i USA, så kreves det ESTA- søknad. Vi anbefaler deg å søke via den offisielle ESTA-siden.

  Vi gjør oppmerksom på at når du reiser med rutefly med en mellomlanding i Canada, eller kombinerer en reise med opphold i Canada, så kreves det eTA- søknad. Vi anbefaler deg å søke via den offisielle eTA-siden

  Myndighetene i Mexico anbefaler nå alle tilreisende om å tollklarere varer og eventuelt betalingsmidler på nett 30 dager før avreise. Dette gjelder alle som skal reise til Mexico, uansett hva du har med deg. Når søknaden er fullført, skriver du ut erklæringen og tar den med på reisen.
  Tolldeklarering til Meksikanske myndigheter:
  Tolldeklarere varer: et skjema må fylles ut per passasjer. En familie med samme etternavn fyller kun ut 1 skjema for hele familien.
  Tolldeklarere betalingsmidler: dette skjemaet fylles ut kun om du skal ha med USD 10 000 eller mer (eller samme beløp i mexicanske pesos). Da må det fylles ut både et skjema for innreise og for utreise fra mexico.
  Det er fortsatt mulig å fylle ut disse skjemaene ved ankomst, men det vil forenkle innreisen om du har tolldeklarert i forkant.

  cancunairport.com kan du se hvilken terminal du ankommer.