Verdt å vite om Noonu Atoll

 • Hovedstad

  Malé
 • Valuta

  Maldivisk rufiyah (MVR)
 • Språk

  Divehi
 • Befolkning

  420 000
 • Tidsforskjell

  +4 timer
 • Transfertid

  ca. 45 min

Pass og visum

Les mer om pass- og visumreglene her

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


Pizza
ca. 115,-

1,5 liter vann
ca. 35,-

Priseksempelet viser til Ari Atoll

Verdt å vite

 • Flytid

  Flytiden varierer avhengig av hvilken flyløsning du velger. Ca. 12 t 5 min, beregnet tid fra Oslo/Gardermoen til flyplassen på hovedøya Male.

 • Transfertid

  Transport til hotelløya er inkludert. For sommeren 2019 er det transfer med sjøfly, ca 45 minutter flytid.
  Fra og med vinteren 2019/2020 er det transfer med innenriksfly til Ifuru (ca 15 minutter) og siden med båt (ca 45 minutter).

  Vær oppmerksom på det kan oppstå mange timers venting til og fra hotellene avhengig av flytabellen. Eventuell transport mellom hotelløyene går via flyplassen på Male. Transporten med sjøfly kan på grunn av vær og vind være anstrendene og krever at du har god helse og førlighet. Ved eventuelle flyforsinkelser eller ved enkelttilfeller forårsaket av vær og vind, kan transportmiddelet endres og/eller en overnatting på en annen øy bli nødvendig.

  Bagasje
  Du tar kun med håndbagasjen ved transport med sjøfly, øvrig bagasje transporteres med båt og ankommer øya senere på dagen. Dersom bagasjevekten overstiger 20 kg samt 5 kg håndbagasje, debiterer flyselskapet ca. USD 2/kg. OBS! Hvis det er plass.

  Her kan du lese mer om transport »

 • Sol og bad

  Alle øyene har herlige korallstrender, badesko anbefales. Ved ebbe er det ofte lav vannstand, ellers perfekt for svømming, surfing og vannski. Nakenbad og toppløssoling er ikke tillatt. Solen er svært sterk, bruk solkrem med høy faktor.

  Du kan låne snorkle- og dykkeutstyr på alle øyene våre. Det arrangres dykkekurs for nybegynnere og avanserte dykkere. Det finnes også andre vannsporter.

 • Opplevelser

  Kontakt hotellets resepsjon for informasjon om utfluktsprogram og aktiviteter. Utfluktene arrangeres av respektive hotell og bestilles samt betales direkte til hotellet.

  Eksempel på utflukter er blant annet snorkling-, fiske- og solnedgangsturer med mulighet for å se delfiner hvis man har flaks.

  Utflukter til hovedøya Male er ikke mulig fra Noonu Atoll.

 • Reise med barn

  Øyene er barnevennlige. Båt- og flytransporten kan være litt utfordrende.

 • Reise med handikapp

  På respektive hotellside finner du informasjon om hotellets rom og fasiliteter under fliken "Hotellfakta". Hvis hotellet har rom som er spesialtilpassede for funksjonshemmede, finnes det mer informasjon om disse.

 • Strømstyrke/adapter

  220 V. Stikkontakter av engelsk type, adapter er nødvendig.

 • Viktig informasjon

  Inn- og utsjekking
  Her kan du lese mer om inn- og utsjekkingsregler på hotellet »

  Valuta & kredittkort
  Maldiviske rufiyaa (MVR).
  Lokal valuta behøves vanligvis kun ved beøsk i hovedstaden Male, på øyene betaler du med kredittkort eller euro og USD. Det finnes ingen minibanker på hotellet. Reisesjekker aksepteres ikke.

  For øvrig
  Det er forbudt å innføre alkohol (konfiskeres ved ankomst), pornografi, narkotika, våpen, harpuner og undervannsvåpen til Maldivene.

  Dvd-filmer (innspilte eller i originalforpakning) kontrolleres av tollen og leveres først tilbake etter et par dager.

  Vin, øl og sprit serveres på hotelløyene, med unntak av Male.

  Tropisk økosystem gjør at insekter og små øgler er vanlig, også inne på rommene.