Verdt å vite om Baa Atoll

 • Hovedstad

  Malé
 • Valuta

  Rifiyaa (MVR)
 • Språk

  Divehi
 • Befolkning

  420 000
 • Tidsforskjell

  + 4 timer
 • Flytid

  ca. 13-17 timer

Pass og visum

Les mer om pass- og visumreglene her

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


Brus (33 cl)
ca. 25,-

Salat
ca. 95,-

Buffémiddag
ca. 290,-

Priseksempel

Verdt å vite

 • Flytid

  Flytiden varierer avhengig av hvilken dato og flyløsning du velger, ca. 13–17 timer fra Oslo Lufthavn.

 • Transfertid

  Transport til Baa Atoll er inkludert og den effektive tiden er ca. 35 minutter, men ventetid kan forekomme og gjøre at den totale tiden ofte kan bli flere timer etter at du har landet på den internasjonale flyplassen Velana.

  På Velana blir du møtt av personale fra hotellet som viser vei til innenriksflyet du skal ta videre. Mens du venter får du tilgang til en lounge med fri WiFi og forfriskninger. Deretter tar du fly (25 min) til flyplassen på øya Dharavaandhoo. Derfra blir du kjørt i hotellets hurtiggående motorbåt til hotelløya på ca. 10 min.

  Ved eventuelle flyforsinkelser eller på grunn av vær og vind, kan ditt transportmiddel i enkelte tilfeller endres og/eller overnatting på en annen øy bli nødvendig.

  Bagasje
  På innenriksflyet er maks vekt på innsjekket bagasje 20 kg. Ved overvekt tar flyselskapet en avgift på 5 USD per kg.

 • Sol og bad

  Alle øyene i Maldivene har hvite strender med korallsand og omgis av korallrev som danner grunne laguner der vannet er turkisfarget og perfekt for bad, snorkling og vannsport.
  Nakenbading og toppløs soling er ikke tillatt. Bruk solkrem med høy faktor da solen er meget sterk.

 • Opplevelser

  Snorkel og dykkerutstyr kan leies på alle hotelløyer i Maldivene. Sportsdykkerkurs tilbys både for nybegynnere og for deg som allerede har sertifikat. Det finnes også andre vannsporter.

  Kontakt hotellresepsjonen for informasjon om utfluktsprogram og aktiviteter. Utfluktene arrangeres av hotellet og betales på stedet. Eksempler på utflukter er båtturer til andre øyer eller snorkling-, fiske- og solnedgangsturer med mulighet for å se delfiner hvis man er heldig.

  For deg som har bestilt en all inclusive-pakke på hotell Kihaa Maldives er utflukten Solnedgangscruise inkludert (en tur per person/opphold).

 • Reise med barn

  Hotelløyene i Maldivene er svært barnevennlige.

  Transporten til øyene med båt og/eller fly inkluderer ofte lange ventetider og kan oppleves krevende hvis du reiser med små barn.

 • Prisnivå

  Vann på flaske ca. 35,-, brus (33 cl) ca. 25,-, øl (33 cl) ca. 35,- og en flaske importert rødvin fra ca. 200,-.

  Hamburger ca. 130,-, salat ca. 95,-, sandwich ca. 65,-, middagsbuffé ca. 290,- og hummermiddag ca. 800,-.

 • Innbyggere

  Det finnes ingen fastboende på hotelløyene. Hele landet Maldivene har ca. 420 000 innbyggere.

 • Reise med handikapp

  Den forholdsvis krevende transferen med innenriksfly og motorbåt gjør reisen mindre egnet for deg som har nedsatt bevegelighet. På selve hotelløya er det ikke umulig å komme seg rundt med rullestol eller rullator, men vær klar over at mange steder er underlaget sand som hjulene synker ned i.

  På respektive hotellside finner du informasjon om hotellets rom og fasiliteter under fliken "Hotellfakta". Hvis hotellet har rom som er spesialtilpassede for funksjonshemmede, finnes det mer informasjon om disse.

 • Viktig informasjon

  Inn- og utsjekking
  Her kan du lese mer om inn- og utsjekkingsregler på hotellet »

  Valuta og kredittkort
  Maldiviske rufiyaa (MVR).

  Du har normalt kun behov for lokal valuta når du besøker hovedstaden Male. På øyene betaler du med kredittkort eller med EUR og USD. Reisesjekker aksepteres ikke.

  Vær oppmerksom på
  Det er forbudt å innføre alkoholholdige drikker (konfiskeres ved ankomst). Vin, øl og sprit serveres på hotelløyene, men ikke på Male.

  Tropisk økosystem/vær gjør at insekter og små øgler er vanlig, også inne på rommene.

  Det kan oppstå forsinkelser når bagasjen skal transporteres fra hovedflyplassen til øya. Det kan skyldes flyforsinkelser, værforhold m.m. Bagasjen kan da ankomme sent om natten eller morgenen etter ankomst.