M/S Zenobia

M/S Zenobia var et svensk lasteskip som ble bygget av Kockums verft i Malmö og ble sjøsatt i 1979. Ett år senere skulle det frakte 135 lastebiler og trailere fra det gamle Jugoslavia til Syria. Ved Kypros begynte autopiloten å skape problemer, og skipet svinget hardt. Den heftige manøveren forskjøv hele lasten, og skipet fikk slagside. Etter flere forsøk på å heve slagsiden, sendte de til slutt ut et SOS. Alle i besetningen klarte seg, men skipet sto ikke til å redde.

Hvis du flyr inn over Larnakas flyplass, kan du se en skygge i havet rett før landing. Det er vraket av M/S Zenobia.

M/S Zanobia utenfor Larnaka

M/S Zenobia ligger i dag på havets bunn med 90 graders slagside på babord side cirka 1,6 kilometer rett utenfor Larnacas flyplass. Det er 18 meter ned til skroget, og på det dypeste ligger det på 43 meters dyp. Skipet utgjør en av verdens beste dykkeplasser ifølge flere ledende dykkemagasiner. Mye takket være at vannet er så klart i Middelhavet. Det er enklest å komme seg hit via et dykkefirma. De fleste dykkebåter går fra Larnakas havn, og det tar omtrent et kvarter å komme seg dit.

Alle kan dykke – nybegynnere og proffe

Dykkingen ved M/S Zenobia passer alle slags dykkere. Fra nybegynnere som holder seg langs styrbord side til mer avanserte som kan dykke inn i skipet på øvre bildekk. Enda mer avanserte eventyrere kan dykke ned til nedre bildekk og lugarene.

Regn med at stedet kan være velbesøkt i enkelte perioder.