Hovedstaden Nicosia

Kypros’ hovedstad Nicosia ligger ved elven Pedieos omtrent midt på øyen. Nicosia har gamle aner. Byen ble påbegynt allerede på 300-tallet, og ble utnevnt på 1000-tallet til landets hovedstad.

Siden den tyrkiske invasjonen i 1974 har Nicosia vært delt i en nordlig (tyrkisk-kypriotisk) og en sørlig (gresk-kypriotisk) del. Den som vil over til den nordlige siden må sørge for å ha med seg EU-pass eller et nasjonalt ID-kort. Miljøene skiller seg veldig fra hverandre. Den nordlige delen er mer røff og fargesterk med basarer, gateboder og moskeer med bønnerop. Den sørlige er mer moderne med kjøpesentre, eksklusive butikker og vakre restaurerte kirker.

Nicosia er rikt på populære severdigheter

Du kommer aldri til å kjede deg i Nicosia. Her finnes severdigheter i overflod. Og orker du ikke å gå på museer, er det også verdt å ta en spasertur i Nicosias gamleby. Vandre i de smale gatene og se alle de vakre husene som er bevarte i gammel stil. Gå mot den gamle bykjernen Laiki Yitonia med den venetianske bymuren fra 1500-tallet. Gå heller ikke glipp av den vakre Johanneskatedralen med sine fantastiske veggmalerier.

Nicosia er også kjent for shoppingmulighetene. For her finner du bokstavelig talt alt. Enten langs et shoppingstrøk eller på et moderne shoppingsentrum.
Til slutt har vi kro- og utelivet som er stort og variert. Det vrimler av kroer, barer og diskoteker for enhver smak.