Cape Greco

På Kypros’ sørvestlige spiss, cirka 10 kilometer øst for Agia Napa, finner du den lille halvøyen Cape Greco. Cape Greco består av en nasjonalpark med vandrestier, fantastisk natur, utsiktsplasser, et lite fyr, et kapell og noen strender. Her kan du finne avveksling fra det ellers så turisttette Kypros med alt fokuset på sol og bading. Cape Greco er et uvanlig uberørt sted for Kypros med ro og stillhet, hvor du både kan bade i mørkt turkist vann og nyte vakker natur. Vannet er utrolig klart med en sikt på opptil 40 meter.

Liker du aktive feriedager, så anbefaler vi å spasere i nasjonalparken. Det finnes ni ulike vandrestier i nasjonalparken Cape Greco som byr på herlige fotturer blant einerbusker og pinjetrær og fantastisk utsikt mot den dramatiske naturen og det krystallklare vannet i området. De fleste stiene er veldig lette og tar fra en halvtime til tre timer. Langs vandrestiene kan du se mange av områdets unike landemerker. Det er også populært å ta seg til nasjonalparken på sykkel.

Ting å gjøre i Cape Greco – 7 tips

Cape Greco tilbyr et stort utvalg av aktiviteter. Her er syv landemerker du ikke vil gå glipp av når du besøker nasjonalparken.

1. Kamara Tou Koraka

Dette er en av Kypros’ mest spektakulære klippehvelving med en naturlig steinbro over havet som gir en vakker innramming og spesiell utsikt over havet.

2. Havgrotter

Hele kystlinjen fra Agia Napa ut til odden ved Cape Greco er omgitt av grotter, den ene dypere inn i klippene enn den andre – noen går mer enn 70 meter under bakken. Smugglers caves og Palace caves hører til de mest spektakulære. Er havet rolig og tidevannet lavt, kan man gå eller svømme inn i mange av grottene. Her er også snorklingen fantastisk, og mange badebåter stopper her for å dykke i det klare vannet.

3. Monachus Monachus Arch:

Denne klippeformasjonen, formet som en hvelving over det krystallklare vannet, bærer en legende som sier at om man kysser hverandre på toppen av denne broen og ønsker seg noe, så blir ønsket oppfylt. Det er med andre ord ikke så rart at denne broen er et veldig populært sted å ta bilder for brudepar – det er stor sannsynlighet for at du finner et brudepar som tar bilder her. Klippehvelvingen går på folkemunne under navnet «wedding bridge» eller «love bridge». Uansett brudeparfotografering eller ei, er det verdt å besøke denne naturlige broen, og den er ekstra vakker i solnedgangen.

4. Agioi Anargyroi Chapel

Et av få bygg i nasjonalparken er det lille hvite kapellet med hvelvet blått tak: Anargyroi. Kapellet er dedikert til to tvillingbrødre som sies å kunne helbrede syke mennesker gjennom healing, som de gjorde helt gratis. Selv her er det trolig at du finner brudepar som blir fotografert i den vakre kombinasjonen av hvit kirke, dramatiske klipper og smaragdgrønt vann. Det går en liten trapp fra kapellet og ned til vannet, og der finner du en grotte som historisk fungerte som beskyttelse for fiskere og hvor det sies å renne hellig vann.

5. Konnos Beach

Områdets mest kjente og en av Kypros’ aller vakreste strender er Konnos Beach som ligger i den nordlige delen av nasjonalparken. Den er 200 meter lang, 25 meter bred og godt beskyttet mot vind og bølger. Du kommer deg lett til denne pittoreske stranden med bil, sykkel eller til fots – kanskje på vandrestiene i området. På Konnos beach kan du nyte gyllen sand og klart turkist vann, og det finnes godt med tjenester med alt fra solsenger til vannaktiviteter.

6. Cyclops Cave

Du finner Cyclops Cave en kort spasertur fra Konnos Beach. Det er en stor underjordisk grotte med 3–4 rom som er spennende å utforske for store og små – spaserturen til grotten er enkel og byr ikke på større utfordringer.

7. Monument of Peace

På en høy klippeavsats over havet ligger et fredsmonument som tilfører en ekstra dimensjon til den vakre utsiktsplassen.