Makronissis Beach

Et rolig alternativ til Nissi Beach

Makronissis Beac på Kypros.
Makronissis Beach ligger bare et par kilometer vest for Nissi Beach – men er betydelig roligere.

Mange har hørt snakk om Nissi Beach på det sørøstlige Kypros’, som for så vidt er fin, men som også trekker mye folk. Bare et par kilometer vest for Nissi ligger Makronissos, som er et roligere og ikke like velkjent strandalternativ.

Makronissos og småvikene der former en kritthvit og svært godt likt strand med finkornet og silkemyk sand i nærheten av Ayia Napa. Den hvite stranden lokker besøkende som har gjort sin research, og de små vikene gjør at vannet er forholdsvis rolig. Vannet er krystallklart og gir et turkisfarget inntrykk fra langt hold. Stranden er også langgrunn, som gjør den til et perfekt sted for barnefamilier. Husk likevel på at det er koraller på bunnen, som gjør at både barn og voksne må være påpasselig med hvor de setter føttene.

Selv om stranden har færre besøkende enn den nærliggende Nissi Beach, blir det fortsatt ganske mye folk ut over dagen, særlig på søndagene når kypriotene kommer hit på fridagen sin. Sørg derfor for å komme hit tidlig på morgenen, og unngå søndager i den grad du kan for å nyte de første rolige timene på en i stort sett folketom strand.

Dykking, vannski og paddleboard

Blir du lei av å ligge på en solstol, kan du prøve flere ulike vannsporter, alt fra dykking og vannski til ståpadlebrett (SUP) og padlebåter. Om du er nybegynner, bør du teste aktiviteter som SUP på formiddagen, frem mot ettermiddagen bruker det å bli mer vindfullt ved stranden.

Du kan også få brukt litt overskuddsenergi ved å ta strandpromenaden bort mot Landa Beach, Adams Beach og til slutt Nissi Beach. Promenaden tar opptil en halvtime, og du kan gå langs strandlinjen nesten hele veien.

Hvordan komme seg til Makronisssi Beach – 3 tips

● Vil du til den roligste delen av stranden, bør du ta deg bortenfor vannsportaktivitetene. Der venter en litt mindre strand, og akkurat som på den livligere delen av stranden, kan du også leie solsenger og parasoller.

● Hvis du bor i Ayia Napa, er det enkelt å ta seg til Makronissos med sykkel. Det går også busser hit fra Ayia Napa.

● Det finnes bare en restaurant/serveringssted ved Makronissos Beach. Her serveres drikke og enklere matretter, dog til en ganske høy pris. For å holde kostnadene nede, kan det være lurt å pakke med en kjølevæske med mat og drikke. Det er både herlig og godt for lommeboken å ta seg en piknik på stranden. Glem likevel ikke å ta med deg søppelet når du er ferdig!