Kypros’ fineste strender:

Krystallklart vann og en myk sandstrand eller hopp fra klippene. Hva velger du?

Her får du tips om fem strender på Kypros som alle er unike på sin måte.

1. Fig Tree Bay – familiefavoritt i beskyttet vik

Det er lett å forstå hvorfor Fig Tree Bay Beach ved det lille stedet Fig Tree Bay (også kalt Protaras) har blitt en familiefavoritt. Knallblått langgrunt vann, en finkornet sandstrand, trivelige spisesteder og et høyt servicenivå. Også snorklingen er fantastisk fordi stranden ligger i en beskyttet vik slik at man slipper høye bølger. Fig Tree Bay har dessuten den internasjonale miljøutmerkelsen "Blått Flagg", som betyr at vannet holder høy kvalitet, at stranden er ren og at servicen er på topp. Og blir du lei av sol og bad og vil ha litt mer liv, og kanskje shopping, ligger feriestedet Ayia Napa bare en kort drosjetur sørover.

2. Nissi Beach – topprangert paradisstrand

Nissi Beach ligger ved kysten rett utenfor det populære feriestedet Ayia Napa. Den vakre stranden har vært med på et antall topplister over verdens fineste.
Her er sanden myk og hvit som perlemor, og vannet er turkist. Navnet på stranden kommer fra det greske ordet «nissi», som betyr «liten øy». Navnet har den fått etter den lille øyen som ligger rett utenfor stranden. Akkurat som Fig Tree Bay kan Nissi Beach skryte av miljøutmerkelsen Blått Flagg. Ved stranden finner du også en mengde sportsaktiviteter, alt fra vannski til paragliding. Her ligger også restaurantene på rekke og rad. Og vil du ha et enda større utvalg, ligger Ayia Napas sentrum bare noen kilometer lenger borte.

3. Cape Greco – naturskjønne klippebad og fantastisk snorkling

Cape Greco er et naturreservat noen kilometer unna Ayia Napa. Utsikten og naturen herfra er fantastisk. Cape Greco er perfekt for klippebad, snorkling og dykking. Klippene, havgrottene og det krystallklare smaragdgrønne vannet gjør snorklingen ekstra herlig og spennende. Mange kommer hit i bil eller på moped, men for deg som vil spasere, er det omtrent en kilometer fra lokalbussen oppe på hovedveien og ned til et lite kapell (via en fantastisk utsiktsplass).

4. Konnos Beach – Kypros’ egen favorittstrand

Konnos Beach ligger omtrent 3 kilometer fra Fig Tree Bay (Protaras). Stranden anses som en av Kypros’ fineste og består av finkornet gyllen sand og turkisblått vann som passer perfekt for snorkling. Konnosstranden er bred og svært barnevennlig siden den er beskyttet mot vind og er nesten fri for bølger. Her finnes et stort utvalg av vannsporter, dusjer og badevakter. Konnos Beach er også lokalbefolkningens favorittstrand, som gjør at det kan være litt flere folk enn vanlig i helgene. Du kan komme deg til stranden med bil, motorsykkel og sykkel, eller til fots.

5. Makronissos Beach – gyllen sand og klart vann

Makronissos Beach er en fin strand like utenfor Ayia Napa sentrum. Stranden består av 3 halvmåneformede bukter med finkornet gyllen sand. Vannet er klart og langgrunt, og derfor svært barnevennlig. Der finner du kroer og utleie av solstoler, og der er også et godt vannsporttilbud. Du kommer deg enkelt hit med buss eller til fots. Bussen stopper ca. 500 meter fra stranden.