Konnos Beach

En av Kypros’ absolutt vakreste strender er Konnos beach på øyens sørøstlige kyst. Denne populære stranden ligger i den nordlige delen av nasjonalparken Cape Greco – mellom Cape Greco og Protaras.

Konnos Beach – perfekt for barn

Stranden har rolig vann og er langgrunn, og passer derfor veldig godt til små barn. Stranden ligger i viken med samme navn, Konnos Bay, og byr på fantastisk utsikt, gyllen sand på grensen til hvit og krystallklart vann. Den er 200 meter lang og 25 meter bred, og siden den ligger i en beskyttet vik, slipper du vind og bølger.

Du kommer deg enkelt hit fra Agia Napa med en biltur på mindre enn 15 minutter, og til Fig Tree Bay er det knappe 3 kilometer. Dra mot Cape Greco og sving av ved hotell Grecian Park. Derifra fører en slyngende hårnålssving ned mot vannet.

En populær strand med blått flagg

Hele viken anses for å være en av de vakreste strendene på Kypros, og er populær blant både lokalbefolkningen og turister. På stranden finner du vannsporttilbud og solsenger, og i nærheten av stranden ligger det både butikker og restauranter. Restaurantene er av det enklere slaget, men er like koselige som de er avslappende, har utsikt over viken, og bordene får naturlig skygge fra pinjetrær. Det finnes overnattingsmuligheter i forbindelse med stranden, og ikke minst ligger det flere luksushoteller et lite stykke unna.

Konnos beach er sertifisert med blått flagg, som betyr at den følger alle regler for vannkvalitet, hensyn til miljø og bærekraft, at stranden er trygg og har rett servicenivå og vedlikehold. Konnos beach blir stadig mer populær for hvert år som går fordi flere og flere oppdager denne tidligere skjulte perlen – men den er fortsatt en uvanlig kombinasjon som