Den blå lagunen

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Blue Lagoon av mange regnes som en av de fineste stedene på Kypros! Ikke nok med at det turkise og krystallklare vannet, lagunen er også vakkert innrammet av omgivelser der du ser fjellene i Akamas nasjonalpark tårne opp i bakgrunnen. Blue Lagoon ligger på nordsiden av øya, litt over fem kilometer nord for Pafos. Dra hit for en fin dag full av avslapning, sol og mange salte bad.

Snorkling i det klare vannet

Blue Lagoon ligger i en skjermet bukt som kantes av klipper, noe som betyr at vannet ofte er varmere her enn på andre badesteder på Kypros. Vannet får sin vakre turkise farge fordi bunnen består av hvit sand. Vannet i bukta er nesten gjennomsiktig, så sørg for å utforske livet under overflaten med snorkel og dykkemaske, eller hvorfor ikke ta på dykkerutstyret. Det finnes mange forskjellige fisk å se på!

Hvordan kommer jeg meg til Blue Lagoon?

Den enkleste er å bli med på en båtutflukt fra den lille fiskerlandsbyen Latchi. Du kommer deg enkelt til Latchi med leiebil, og det tar ca. en time å kjøre fra Pafos. Underveis kan du benytte anledningen til å stoppe i en av de små landsbyene og spise lunsj på en koselig taverna. Båtturen langs det vakre kystlandskapet er en opplevelse i seg selv, ettersom du passerer Afrodites klippe. Båtene blir vanligvis i lagunen i noen timer, så det er god tid til å bade. Snacks og kalde drikker serveres om bord.

Det er også mulig å kjøre til Den blå lagunen, men da trenger du en jeep eller et annet firehjulsdrevet kjøretøy. Veiene er humpete og langt fra egnet for en vanlig bil. Fra Pafos tar det ca. 1,5 time å kjøre.