• Hovedstad

  Nicosia
 • Valuta

  Euro (EUR)
 • Språk

  Gresk, tyrkisk
 • Befolkning

  1 170 000
 • Tidsforskjell

  +1 time

Pass og visum

Les mer om pass- og visumreglene her

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


Pizza
ca. 110,-

Øl (50cl)
ca. 25,-

1 liter vann
ca. 13,-

Priseksempel fra Ayia Napa

Verdt å vite

 • Sol og bad

  Fig Tree Bay har flere badeviker med langgrunne, finkornete sandstrender, blant annet den fine stranden Falmingo Beach som ligger sentralt. Ve Cape Greco ligger den vakre viken Konnos Bay. Du kommer deg enkelt hit med sykkel eller lokalbuss.

  Noen strender har utleie av parasoller og solsenger, ca. 25,-/dag/stk. Ved Konnos Bay-stranden finnes det solsenger som man kan ta med seg ut i vannet og flyte på, ca. 30,-/dag.

 • Gå ikke glipp av dette

  Når det gjelder vannsport finnes det vannski, windsurfing, pedalbåter og kano. Introduksjonsdykk ca. 620,-, PADI-kurs ca. 4040. På Kypros må du ha fylt 12 år for å dykke, vi anbefaler derfor snorkleutflukten vår for barnefamilier. I perioden november–april er det ikke mulighet for vannsport eller dykking i Fig Tree Bay.

  Det er mange fine sykkelstier på Kypros, og langs havet går det en fin strandpromenade fra begynnelsen av FigTree Bay til Perneraområdet. Mange hotell har tennisbaner, racket og baller kan leies i resepsjonen. Treningsrom på flere av hotellene.

  Det finnes tre golfbaner i Pafosområdet på vestre Kypros, ca. 15 mil unna.

  Arrangement
  Den kypriotiske påsken er en viktig høytid som feires på mange måter rundt hele øya. Vannfestivalen Kataklysmos feires i helgen rundt månedsskiftet mai–juni i alle byer som ligger ved kysten. Vinfestivalen i Limassol feires i slutten av august og i begynnelsen av september. Operaforestillinger fremføres utendørs i Pafos i slutten av august/begynnelsen av september.

 • Transport og kommunikasjon

  Avstand
  Fra Fig Tree Bay til flplassen 56 km, Paralimni 7 km, Ayia Napa 10 km, Larnaka 51 km, Limassol 117 km, Pafos 185 km, Nicosia 90 km. Fra Fig Tree Bay til Perneraområdet 2,5 km.

  Kommunikasjon
  Buss til Paralimni og Aya Napa ca. 10,-/dagskort ca. 20,-, t/r Larnaka ca. 50,-, t/r Nicosia 110,-. I perioden mai–oktober går det buss mellom Ayia Napa og Paralimni 3 ganger i timen på dagtid.

  Taxi til Paralimni eller Ayia Napa ca. 190,-, flyplassen–Fig Tree Bay ca. 650,-. Kveldstid ca. 50,- høyere takst. Avtal pris på forhånd.

  Buss til Pernera fra Fig Tree Bay ca. 10,-, dagskort ca. 20,-. Taxi mellom Pernera og Fig Tree Bay ca. 120,-.

 • Reise med barn

  Fig Tree Bay er meget barnevennlig med langgrunne strender.

  Ocean Aquarium har både fisk og pingivner, og i hagen finnes det skilpadder, laguaner, fugler og krokodiller.

  Fig Tree Bay har en minigolfbane og noen få attraksjoner og i Ayia Napa ligger badelandet Water World. I Paralimni er det en innendørs lekeplass og bowling med servering, åpen alle dager.

 • Bestill leiebil

  Når du reiser til dette reisemålet kan du forhåndsbestille leiebil gjennom oss.

  Sentralt i Fig Tree Bay er det brede fortauer og få nivåforskjeller men høye fortauskanter. Det er ofte trapper til restauranter og barer og mange har ikke ramper. Fra strandpromenaden går det ramper som slutter omtrent ti meter før strandkanten. Ved stranden finnes det to rullestoler til utlån for den som vil ta et bad i havet.

  Området Pernera, ved TUI Family Life Althea Beach, er kupert med nivåforskjeller og smale fortauer med høye kanter.

  Sterk trafikk, spesielt i juli og august.

  Hotell i Fig Tree Bay som har rom/leilighet for bevegelseshemmede:
  TUI Family Life Nausicaa Beach
  TUI Family Life Althea Beach

 • Øvrige fakta

  I butikk: 1 liter vann ca. 9,-, brus (33 cl) ca. 10,-.
  På restaurant:enkel lunsj ca. 75,-, enkel middag ca. 150,-, øl (50 cl) ca. 25,-, en stor pizza ca. 110,-.

 • Restauranter og fornøyelser

  Den langstrakte hovedgaten i Fig Tree Bay kantes av restauranter, sportsbarer, kaféer og barer. Her finnes det også et par nattklubber. I sentrum av Fig Tree Bay ligger Magic Water Show som er åpent alle kvelder fra slutten av mai til slutten av september, her kan du spise middag og samtidig se på vannshowet.

  I Pernera-området finnes det også et bra utvalg av restauranter, sportsbarer og kaféer langs strandpromenaden.

  I april, begynnelsen av mai og slutten av oktober er det roligere både i Fig Tree Bay og Pernera, og utvalget av butikker og restauranter er litt mindre.

 • Viktig informasjon

  Inn- og utsjekking
  Her kan du lese mer om inn- og utsjekking på hotellet »

  Pass og visum Les mer om pass- og visumreglene her »

  Valuta & kredittkort
  Euro (EUR). Bankkort kan brukes i de fleste restauranter og butikker. Det finnes minibanker. Bankene er åpne mandag–fredag kl. 08.30–13.30. Vekslingskontorene er åpne om ettermiddagen.

  Strømstyrke
  220 V. Adapter er nødvendig.

 • Flytid

  Ca. 4 t 35 min fra Oslo/Gardermoen.

 • Transfertid

  Det tar ca. 1 time fra flyplassen til Fig Tree Bay.Bestill transferbuss eller privat transport. Når du bestiller vil du se alternativene som er tilgjengelige. Her kan du lese mer om transport »