Verdt å vite om Fig Tree Bay

 • Hovedstad

  Nicosia
 • Valuta

  Euro (EUR)
 • Språk

  Gresk, tyrkisk
 • Befolkning

  ca. 1000
 • Tidsforskjell

  +1 time
 • Transfertid

  ca. 60 min–1 time 30 min

Pass og visum

Les mer om pass- og visumreglene her

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


Pizza
ca. 110,-

1 liter vann
ca. 9,-

Priseksempel

Verdt å vite

 • Flytid

  Flytiden varierer avhenger av hvilken dato og flyløsning du velger.

  Ca. 4 t 35 min direkte fra Oslo/Gardermoen.

 • Transfertid

  Det tar ca. 1–1,5 time fra flyplassen til Fig Tree Bay.

  Bestill transferbuss eller privat transport med taxi eller minibuss. Når du bestiller vil du se alternativene som er tilgjengelige.

  Her kan du lese mer om transport »

 • Sol og bad

  Fig Tree Bay har flere badeviker og langgrunne, finkornete sandstrender. Fig Tree Bay og Flamingo Beach /Protoras Bay er det to hovedstrendene. De ligger ved siden av hverandre og knytes sammen av strandpromenaden. Her finnes det mange strandrestauranter og kaféer.

  Følger du strandpromenaden mot Pernera finner du flere små strender. Bak vårt TUI Blue Nausicaa Beach i Fig Tree Bay ligger en pittoresk badebukt der du kan snorkle og nedenfor hotellet er det fine tretrapper der du kan gå ned i det turkise vannet.

  Ve Cape Greco ligger den vakre viken Konnos Bay. Du kommer deg enkelt hit med sykkel eller lokalbuss.

  Noen strender har utleie av parasoller og solsenger, ca. 25,-/dag/stk. Ved Konnos Bay-stranden finnes det solsenger som man kan ta med seg ut i vannet og flyte på, ca. 30,-/dag.

 • Opplevelser

  Strandpromenaden som strekker seg fra Fig Tree Bay og Perneraområdet er perfekt for morgenturer. Det finnes også fine sykkelstier for deg som vil leie sykkel.

  Bak Den lille kirken Agios Elias ligger på høyden bak byen. Med sine 175 trappetrinn opp får du en herlig utsikt over Fig Tree Bay.

  Når det gjelder vannsport finnes det vannski, windsurfing, pedalbåter og kano. Introduksjonsdykk ca. 620,-, PADI-kurs ca. 4040. På Kypros må du ha fylt 12 år for å dykke, vi anbefaler derfor snorkleutflukten vår for barnefamilier. I perioden november–april er det ikke mulighet for vannsport eller dykking i Fig Tree Bay.

  Det er mange fine sykkelstier på Kypros, og langs havet går det en fin strandpromenade fra begynnelsen av FigTree Bay til Perneraområdet. Mange hotell har tennisbaner, racket og baller kan leies i resepsjonen. Treningsrom på flere av hotellene.

  Det finnes tre golfbaner i Pafosområdet på vestre Kypros, ca. 15 mil unna.

  Den kypriotiske påsken er en viktig høytid som feires på mange måter rundt hele øya. Vannfestivalen Kataklysmos feires i helgen rundt månedsskiftet mai–juni i alle byer som ligger ved kysten. Vinfestivalen i Limassol feires i slutten av august og i begynnelsen av september. Operaforestillinger fremføres utendørs i Pafos i slutten av august/begynnelsen av september.

 • Bestill leiebil

  Når du reiser til Fig Tree Bay kan du bestille leiebil for en eller flere dager gjennom oss.

  OBS! Venstrekjøring!

 • Transport og kommunikasjon

  Avstand
  Fra Fig Tree Bay til flplassen 56 km, Paralimni 7 km, Ayia Napa 10 km, Larnaka 51 km, Limassol 117 km, Pafos 185 km, Nicosia 90 km. Fra Fig Tree Bay til Perneraområdet 2,5 km.

  Offentlig transport
  Buss til Paralimni og Aya Napa ca. 10,-/dagskort ca. 20,-, t/r Larnaka ca. 50,-, t/r Nicosia 110,-. I perioden mai–oktober går det buss mellom Ayia Napa og Paralimni 3 ganger i timen på dagtid.

  Taxi til Paralimni eller Ayia Napa ca. 190,-, flyplassen–Fig Tree Bay ca. 650,-. Kveldstid ca. 50,- høyere takst. Avtal pris på forhånd.

  Buss til Pernera fra Fig Tree Bay ca. 10,-, dagskort ca. 20,-. Taxi mellom Pernera og Fig Tree Bay ca. 120,-.

 • Reise med barn

  Fig Tree Bay er meget barnevennlig med langgrunne strender. Barnemat og bleier kan kjøpes i supermarkedene ved hotellen våre.

  Fig Tree Bay har en minigolfbane og noen få attraksjoner og i Ayia Napa ligger badelandet Water World. I Paralimni er det en innendørs lekeplass og bowling med servering, åpen alle dager.

 • Restauranter og fornøyelser

  Den langstrakte hovedgaten i Fig Tree Bay kantes av restauranter, sportsbarer, kaféer og barer. Her finnes det også et par nattklubber. I sentrum av Fig Tree Bay ligger Magic Water Show som er åpent alle kvelder fra slutten av mai til slutten av september, her kan du spise middag og samtidig se på vannshowet.

  I Pernera-området finnes det også et bra utvalg av restauranter, sportsbarer og kaféer langs strandpromenaden.

  I april, begynnelsen av mai og slutten av oktober er det roligere både i Fig Tree Bay og Pernera, og utvalget av butikker og restauranter er litt mindre.

 • Shopping

  Langs hovedgaten i Fig Tree Bay finnes det flere butikker med alt fra suvenirer til klær og sko.

 • Prisnivå

  I butikk: 1 liter vann ca. 9,-, brus (33 cl) ca. 10,-.

  På restaurant: enkel lunsj ca. 75,-, enkel middag ca. 150,-, øl (50 cl) ca. 25,-, en stor pizza ca. 110,-.

 • Innbyggere

  Fig Tree Bay har ca. 1000 innbyggere. Om sommeren vokser antallet pga. sesongansatte i turistnæringen.

 • Strømstyrke/adapter

  220 V, adapter er nødvendig.

 • Reise med handikapp

  Fig Tree Bay har en relativt flat strandpromenade, men det forekommer nivåforskjeller i området. På selve strandpromenaden finnes det ingen nivåforskjeller eller trapper.

  På respektive hotellside finner du informasjon om hotellets rom og fasiliteter under fliken "Hotellfakta". Hvis hotellet har rom som er spesialtilpassede for funksjonshemmede, finnes det mer informasjon om disse.

 • Viktig informasjon

  Inn- og utsjekking
  Her kan du lese mer om inn- og utsjekkingsregler på hotellet »

  Valuta og kredittkort
  Euro (EUR). Bankkort kan brukes i de fleste restauranter og butikker. Det finnes minibanker. Bankene er åpne mandag–fredag kl. 08.30–13.30. Vekslingskontorene er åpne om ettermiddagen.