Baska Voda

På Makarska-rivieraen i Kroatia og bare 9 km nord for byen Makarska ligger badebyen Baska Voda. Den tidligere fiskerlandsbyen kalles Makarskas lillesøster fordi de to byene er ganske like med unntak av at Baska Voda er roligere og har et mindre utvalg av alt.

Pittoresk og koselig sentrum

Navnet Baska Voda kommer fra gresk mytologi og viser til at det her fantes et sted med ferskt kildevann som for tusenvis av år siden forsynte de nærliggende bosetningene med vann.

I begynnelsen av 1910-tallet ble det bygget en brygge i Baska Voda, som åpnet handelen mellom skjærgården og fastlandet. Feriestedets første hotell åpnet på 30-tallet og gjorde dermed Baska Voda kjent som et feriested. Baska Vodas sentrum er pittoresk med bakker, smale gater og frodige hager. Gå langs den vakre havnepromenaden der de fleste restauranter og barer ligger.

Mange aktiviteter i Baska Voda

I Baska Voda kommer du ikke til å savne noen aktiviteter.

Finn din egen favorittstrand og bad, snorkle eller dykk i krystallklart vann. I tillegg til de mest sentrale badeplassene finnes det mange vidstrakte og vakre rullesteinstrender og badebukter. Til dem kan du enten gå eller leie en sykkel, noe som mange gjør.

Det er mange flotte sykkelstier i både nord og sør. I nord har Baska Voda vokst sammen med badeperlen Brela. Det er populært å sykle mellom Makarska og Brela, en strekning på ca. 12 kilometer som går nær havet. Ikke gå glipp av den prisbelønte vakre stranden Punta Rata i Brela. For deg som ønsker å ta en pause fra sol og bad finnes det et interessant arkeologisk museum med romerske gjenstander. Church of Saint Nicholas (seilernes og de reisendes skytshelgen) fra 1889 og St Laurentius kapell fra 1750.