Brela

Brela er en naturskjønn badeby på Makarska-rivieraen i Sør-Kroatia. Denne lille fiskerlandsbyen består hovedsakelig av en småbåthavn. Her finner du koselige tavernaer med uteservering og postkortlignende utsikt.

Brela er mindre enn nærmeste nabo Baska Voda, men du har likevel alt du trenger for en herlig badeferie her.

Eventyrlig innramming i Brela

Brela har vokst i popularitet de siste årene. Det er i stor grad på grunn av den vakre naturen; Steinhusene, de duftende pinjetrærne, sypressene, det krystallklare havet mot fjellkjeden Biokovo i bakgrunnen. Vi har allerede nevnt det krystallklare turkise vannet. Strendene er også fantastiske med sine runde myke småstein.

Gjennom årene har flere strender i Brela mottatt den internasjonale prisen "Blå Flagg" som er gitt til badesteder som skiller seg ut når det gjelder rent vann og rene, fine strender.

Symboler for hele Kroatia

I Brela finner du strender som ikke bare er symboler på feriestedet, men for hele Kroatia, for eksempel den lille klippeøya "Kamen Brela". Den ligger i den nordlige utkanten nær stranden Podrače, som også er et flott sted å bade. Noen hundre meter sør for Kamen Brela ligger en av de fineste strendene langs Makarska-rivieraen: "Punta rata". Det er en bred steinstrand som i 2004 ble utnevnt av Forbes til en av verdens 10 vakreste strender.