Ciovo

Ciovo er en øy nær fastlandet i sentrale Dalmatia. På nordsiden av øya ligger deler av byen Trogir. Byen har en historie som strekker seg tilbake mer enn 2000 år. Trogir har vært under gresk, romersk, venetiansk og til og med fransk eierskap – alle har bidratt på en eller annen måte til byens kulturarv.

Koselig utflukt til byen Trogir

Gamlebyen i Trogir er unik fordi her er det uvanlig mange gamle kirker og fine bygninger i romersk, renessanse og barokkstil. Takket være dette ble Trogir tatt med på UNESCOs verdensarvliste i 1997. I tillegg til alle kirker og vakre bygninger, er Trogir en super koselig by å rusle rundt i. De brosteinsbelagte gatene, smugene, små butikker og sjarmerende tavernaer avløser hverandre. Byen har også et fint marked der lokalbefolkningen vanligvis handler og rett ved siden ligger fiskemarkedet der byens fiskere selger dagens fangst.

Ciovo har flotte bademuligheter

Vannet er krystallklart og strendene består av småstein, grov sand og klipper. Den mest populære stranden i området heter Okrug. Stranden kalles vanligvis Okrugs Copacabana. Fra Trogir sentrum kan du enten kjøre dit med bil (5 km) eller ta båten som går mellom Trogir og Okrug Gornji, båten går hver halve time i høysesongen. Ellers er det mange flotte strender rundt hele Ciovo-øya. Du kommer til de fleste med bil eller lokalbuss.