Supetar

Supetar er hovedbyen på øya Brac. Dette er en pittoresk badeby som er veldig populær, spesielt om sommeren når den lille fiskerlandsbyen våkner til liv. Supetar har også Bracs største havn. Her ligger fargerike fiskebåter og ferger som går til Split flere ganger om dagen og også til øyene Hvar og Vis.

Supetar byr på lokale smaker

Langs havnen er det en vakker havnepromenade kantet med palmer og koselige restauranter med uteserveringer med havutsikt. I tillegg til fisk- og skalldyr er ulike typer lammeretter øyas matspesialitet. Og så må du ikke gå glipp av øyas lokale vin. I slutten av juni arrangeres det vanligvis en sommerfestival i Supetar. Den varer i ca. tre måneder og tilbyr en rekke kulturelle arrangementer, men også ulike kulinariske opplevelser.

Strender med krystallklart vann

Supetar har fantastiske strender, de fleste med rullestein og krystallklart vann. Derfor er både snorkling og dykking populære vannaktiviteter her. Andre aktiviteter er sykling ettersom det er mange sykkelstier rundt hele øya. Supetar ligger bra til for å utforske Brac, enten med båt eller på sykkel, bil eller buss. Herfra går det busser over hele øya. Reisen til Bol på den andre siden av øya tar ca. 45 minutter. Mange drar fordi de vil å se den prisbelønte sandstranden Zlatni Rat som endrer skjema avhengig av været.