Zlatni Rat Beach

Det er en bestemt strand i Kroatia mange har drømt om å se før de kommer hit. Bildene de har sett i forskjellige reisemagasin viser ofte vakre flybilder tatt ovenfra av en lys strandremse omgitt av turkist og krystallklart vann.

Den aktuelle stranden heter Zlatni Rat Beach, som kan oversettes med "Gullhornet" eller "Golden Horn" og ligger ved feriestedet Bol på den populære øya Brac i ferieparadiset Kroatia. Wow-opplevelsen, i tillegg til bildene tatt ovenfra, er at selve stranden faktisk endrer form hver dag, avhengig av bølgenes retning og andre naturkrefter.

Steinstrand med krystallklart vann

Den hvite fargen, som lett kan forveksles som en sandstrand på noen bilder, kommer fra tusenvis av hvite og runde småstein som sammen danner stranden. Zlatni Rat Beach er omgitt av svalende skygge fra barskog og fra stranden har badegjestene en vakker utsikt over skrånende fjell og nærliggende øy-silhuetter.

Den berømte strandtungen som strekker seg ut i havet betyr at det er to striper av Zlatni Rat Beach å velge mellom. For oss er valget åpenbart, med utsikt over horisonten, opplever vi en minneverdig solnedgang over en av Kroatias mest berømte strender.

Besøkende Zlatni Rat Beach - 3 tips

  1. Invester i et par badesko, de er tilgjengelige for kjøp på de fleste strandbutikker i Kroatia, og gir en mer behagelig badeopplevelse på Kroatias steinete strender.
  2. Har du småbarn med deg er et tips å unngå strendene i de varmeste timene på dagen. Kom tidlig om morgenen eller om ettermiddagen, da er det både svalere og mindre folk.
  3. En stor parkeringsplass er tilgjengelig ved siden av Zlatni Rat Beach og koster litt over 100,- per dag. (Hvis du kommer sent om ettermiddagen, trenger du ikke betale for parkering.)