/Kroatia

Reis til vakre Kroatia

av TUI, Norge

Sjarmerende fiskelandsbyer og fersk lokalprodusert mat. Øyer, strender og krystallklart vann. Det er ingen tilfeldighet at Kroatia er reisemagasinenes favoritt. Nå lanserer vi Kroatia i versjon 2.0.
Bukt efter bukt med lange strender og koselige landsbyer der fiskebåtene duver i det klare vannet. Ute på havet ser du segl, glitrende hav og grønne øyer. I motsatt retning er det den mektige fjellkjeden Biokovo som fanger blikket.
Bildene lyver ikke. Den dalmatiske kysten er like fin i virkeligheten. Du kan velge mellom ni reisemål, fra byene Split og Makarska til små fiskelandsbyer og badebyer langs rivieraen. Pluss de to øyene Brac och Hvar i skjærgården like utenfor.
Uansett hvor du bor bør du ikke gå glipp av en utflukt til Split, verdensarvbyen som ligger bak murer som ble reist av den romerske keiseren Diocletian på 300- tallet e Kr. På blankslitte marmorstener spaserer du mellom havnepromenaden, de økologiske restaurantene du finner i smugene, kunstgallerier, trendige barer og sfinxer som romerne røvet med seg fra Egypt.
Det kroatiske kjøkkenet har en hel del til felles med det italienske. Tenk smørstekte grønnsaker fra lokale småbønder, tenk grillet fisk som er fanget samme morgen, tenk smakfulle delikatesser som lammepølse, paté og prosciutto.
Du kommer ikke til å bli skuffet over Kroatia. Det er vanskelig å finne en vakrere solkyst mindre enn 3 timers flyreise hjemmefra.

Brac, Kroatia Brac, Kroatia

Kroatia Kroatia

Igrane, Kroatia Igrane, Kroatia