Kroatiske Lokrum

Bare et kvarter med ferge fra Dubrovnik ligger den naturskjønne øya Lokrum. En perfekt utflukt for deg som vil ha en pause fra folkemylderet i byen i noen timer. Lokrum er et naturreservat med grønne vandrestier og herlige adskilte bad i laguner og viker. Gå ikke glipp av å bade i den lille sjøen «dødesjøen» som ligger på den sørlige delen av øya. Sjøen har fått navnet sitt fordi den er ekstra salt.

Og vil du prøve flere badesteder, finnes det viker og klippebad rundt hele øya. Et av badestedene er særlig populært blant naturister.

Lokrum – en liten øy med en rik historie

Ifølge legenden forliste den engelske kongen Rikard Løvehjerte ved Lokrum på vei hjem etter korstoget på 1100-tallet. Kongen ble reddet av Dubrovniks innbyggere, og som takk finansierte han byggingen av byens katedral. På Lokrum ligger der et benediktinerkloster fra 1000-tallet hvor Løvehjerte skal ha søkt beskyttelse da han forliste.

Her finnes også ruinene fra en basilika i gotisk stil og et kloster fra 1400-tallet.

Ta en piknik og nyt naturen

En botanisk hage omgir klosteret. Den ble opprettet på 1800-tallet av Maximilian Ferdinand av Habsburg og inneholder 500 ulike typer trær, blomster og vekster fra alle verdenshjørner.

På den nordlige øyas høyeste punkt ligger Fort Royal. Den ble påbegynt av franskmennene i 1806, men ble fullført av østerrikerne, som hevet den kortvarige franske okkupasjonen. Herifra har du en fantastisk utsikt over hele øya og Dubrovnik. Mange som drar til Lokrum tar med seg en piknik, men det finnes også en enkel restaurant på øya.