Dubrovnik Old Town

Få steder i verden har klart å matche den innbydende sjarmen som venter i Dubrovniks gamleby. Den vakre gamlebyen i en av Kroatias mest populære byer er omgitt av de solide veggene fra Dubrovniks ringmur.

Innenfor den berømte muren og vindebroen finnes alt man trenger for et vellykket og minneverdig bybilde. Lyse steinhus med røde tegltak, buktende gater med spennende kriker og kroker, sterke befestninger og ikke minst den storslåtte utsikten over Adriaterhavet.

Vakker bykjerne å spasere rundt i

Så, hvordan fyller du timene dine i Dubrovniks gamleby? Du trenger egentlig ikke noen organiserte aktiviteter for å nyte stemningen her. Spaser, vandre og tusle rundt blant gater og koselige smug, og stopp for litt kaffe eller en god middag i en av gatene. En av de mest populære gatene er den marmorbelagte hovedgaten Stradun, også kjent under navnet Placa.

Vil du ha en skikkelig fin utsikt, bør du spasere oppe på Dubrovniks ringmur. Har du lyst til å bade, kan du gå ned til havet utenfor muren og ta et oppfriskende dypp. Havnen er et annet populært stopp, hvor du også kan ta en båttur til noen av de nærliggende øyene.

Vandre i Game of Thrones’ fotspor

Mange av de besøkende i Dubrovniks gamleby kjenner seg igjen etter å ha fulgt den umåtelig populære TV-serien Game of Thrones, siden flere av filmscenene ble spilt inn her. Det har blitt populært å gå på en av de mange byvandringene som tilbys i Game of Thrones’ fotspor. Her kan du få spennende historier om de aktuelle innspillingsstedene og utsiktene som TV-serien virkelig satte på verdenskartet.

Turistmassene kan likevel være litt påtrengende, særlig i høysesongen. For å virkelig nyte utsikten i Dubrovniks gamleby i ro og mak, anbefaler vi at du står opp tidlig for å se byen våkne, og aller helst reise i lavsesongen.