Verdt å vite om Sal

 • Hovedstad

  Praia
 • Valuta

  Kappverdisk escudo (CVE), Euro
 • Språk

  Portugisisk
 • Befolkning

  539 560
 • Strømkontakt

  220 V, adapter ikke nødvendig
 • Tidsforskjell

  -2 timer

Pass og visum

Les mer om pass- og visumreglene her

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


Enkel middag
ca. 120–150,-

1 liter vann
ca. 10,-

Priseksempel fra Santa Maria

Verdt å vite

 • Flytid

  Flytiden avhenger av hvilken flyløsning du velger.

 • Valuta og kredittkort

  Kappverdiske escudo (CVE). Euro aksepteres på lik linje med escudos som betalingsmiddel på Sal.

  Det finnes flere banker, alle med minibank. I tillegg finnes det en minibank på bensinstasjonen i Santa Maria og på noen større hotell som ClubHotel Riu Funaná, Riu Palace Cabo Verde og Melia Dunas Beach resort.

  Du kan ta ut penger med de fleste bankkort, f.eks. VISA/VISA Electron. Det er sjelden mulig å betale eller ta ut penger med American Express. Ved kontantuttak tilkommer en avgift på ca. 35–150,- avhengig av hvilken bank du har hjemme. De fleste restauranter og butikker aksepterer ikke kredittkort.

  Bankene er vanligvis åpne kl. 08–15 på hverdager. Du kan veksle penger på hotellene og i bankene.

  MasterCard kan normalt ikke benyttes i minibanker eller som betalingskort på hotell, restauranter eller i butikker. Du som har MasterCard kan ta ut penger i noen banker, en avgift på ca. 150.- kommer i tillegg. Husk pass!

 • Pass og visum

  Pass
  Alle pass må være gyldige i minst 6 måneder etter hjemkomst.

  Visumregler for statsborgere i de nordiske landene:
  For reiser bestilt i 2018 kreves visum. Visumkostnaden på ca. 250,- er ikke inkludert i prisen. Du må fylle ut et skjema på Internett med innreiseopplysninger som inkluderer passasjerenes navn, fødselsdato, passnummer, nasjonalitet og passets siste gyldighetsdato. Skjemaet finner du på Min side og du må sende det inn senest 10 dager før avreise. Hvis du ikke gjør det må du betale en høyere visumkostnad (ca. 300,-) kontant ved ankomst til Kapp Verde.

  For reiser bestilt fra og med 1. januar 2019 erstattes visumkravet av en flyplasskatt på ca. 310,- som da er inkludert i prisen. For deg som reisende er den praktiske forskjellen ikke så stor. Alle må fylle ut skjemaet på Internett med innreiseopplysninger som inkluderer passasjerenes navn, fødselsdato, passnummer, nasjonalitet og passets siste gyldighetsdato. Skjemaet finner du på Min side og du må sende det inn senest 10 dager før avreise. Hvis du ikke gjør det må du ved ankomst Kapp Verde.

  For statsborgere utenfor de nordiske landene kan reglene være annerledes og du må selv sjekke hva som gjelder. Kontakt i første omgang Kappe Verdes generalkonsulat i Stockholm.

 • Turistskatt

  Kapp Verde har en hotell-/turistskatt på 2 euro per dag/person (fra 16 år). Skatten betales til hotellet.