/Kapp Verde

Vulkanøya Fogo på Kapp Verde

av Jens Velling Eriksen, Team Manager, TUI

Fogo er en øy som bare må oppleves. Her får du i høy grad føle "no stress-attituden", ett av Kapp Verdes kjennetegn.

Fogo er den eneste av de ti øyene i Kapp Verde som fortsatt har en aktiv vulkan. Det siste utbruddet var i 1995. På Fogo kan du vandre rundt i hovedbyen São Filipes fredelige, brosteinsbelagte gater og gå en tur forbi det lokale markedet som selger klær, fersk frukt og grønnsaker. Høydepunktet på øya er vulkanen, som med sine 2829 meter er Kapp Verdes høyeste punkt.

På vei opp til krateret kjører du gjennom et frodig landskap og passerer hundrevis av bananpalmer, mango- og papayatrær. Ta deg tid til fotostopp underveis og nyt den fantastiske utsikten.

Etter ca. en times kjøretur fra São Filipe møter du et syn du aldri vil glemme. Her stiger vulkanen Pico do Fogo opp og naturen skifter dramatisk. Asfalten er skiftet ut med brostein og området minner om et månelandskap med størknet lava og sort grus. I selve krateret kan du bl.a. besøke en vinfabrikk som produserer den lokale vinen, Vinho do Fogo, som fås både i rød-, hvit-, rosè- og dessertvin. Spis frokost på det lille pensjonatet "Casa Marisa”, hvor de serverer fantastisk sverdfisk eller Kapp Verdes nasjonalrett, Catchupa. Hvis du har gode sko kan du bestige vulkanen på ca. 3 timer sammen med en lokalguide.

Pico do Fogo Pico do Fogo

Utsikt over naboøya Brava. Utsikt over naboøya Brava.