Verdt å vite om Kapp Verde

 • Hovedstad

  Praia
 • Valuta

  Kappverdisk escudo (CVE), Euro
 • Språk

  Portugisisk
 • Befolkning

  539 560
 • Strømkontakt

  220 V, adapter ikke nødvendig
 • Tidsforskjell

  -2 timer

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


Pizza
ca. 80–100,-

1 liter vann
ca. 10,-

Priseksempel fra Sal Rei på Boa Vista

Verdt å vite

 • Tidsforskjell

  Vintertid -2, sommertid -3 timer.

 • Visste du at...

  Kapp Verde består av 13 øyer hvorav 9 er bebodd. De er inndelt i to grupper: Ilhas do Barlavento (5 bebodde øyer som ligger uskjermet) og Ilhas do Sotavento (4 bebodde øyer som ligger i le).

  Øyene var ubebodde da de ble oppdaget av portugiserne på 1450-tallet og var en portugisisk koloni frem til sin selvstendighet i 1975.

  I dag har Kapp Verde ca. 425 000 innbyggere. Kapp Verde anses som det politisk mest stabile landet i hele Afrika. Det offisielle språket er portugisisk.

  Nasjonalretten heter cachupa og er en stuing som består av bl.a. bønner, fisk eller kjøtt. Fuana er navnet på en tradisjonell dans på Kapp Verde-øyene.
  Morna er den tradisjonelle, kappverdiske, følelsesladde sangformen. Grouge er øyenes lokale rom, fremstilt av sukkerrør.

 • Pass og visum

  Pass
  Alle pass må være gyldige i minst 6 måneder etter hjemkomst.

  Visumregler for statsborgere i de nordiske landene:
  For reiser bestilt i 2018 kreves visum. Visumkostnaden på ca. 250,- er ikke inkludert i prisen. Du må fylle ut et skjema på Internett med innreiseopplysninger som inkluderer passasjerenes navn, fødselsdato, passnummer, nasjonalitet og passets siste gyldighetsdato. Skjemaet finner du på Min side og du må sende det inn senest 10 dager før avreise. Hvis du ikke gjør det må du betale en høyere visumkostnad (ca. 300,-) kontant ved ankomst til Kapp Verde.

  For reiser bestilt fra og med 1. januar 2019 erstattes visumkravet av en flyplasskatt på ca. 310,- som da er inkludert i prisen. For deg som reisende er den praktiske forskjellen ikke så stor. Alle må fylle ut skjemaet på Internett med innreiseopplysninger som inkluderer passasjerenes navn, fødselsdato, passnummer, nasjonalitet og passets siste gyldighetsdato. Skjemaet finner du på Min side og du må sende det inn senest 10 dager før avreise. Hvis du ikke gjør det må du betale en dobbel flyplasskatt (ca. 620,-) ved ankomst Kapp Verde.

  For statsborgere utenfor de nordiske landene kan reglene være annerledes og du må selv sjekke hva som gjelder. Kontakt i første omgang Kappe Verdes generalkonsulat i Stockholm.

 • Turistskatt

  Kapp Verde har en hotell-/turistskatt på 2 euro per dag/person (fra 16 år). Skatten betales til hotellet.