Verdt å vite om Venezia

 • Hovedstad

  Rom
 • Valuta

  Euro (EUR)
 • Språk

  Italiensk
 • Befolkning

  60 600 000
 • Tidsforskjell

  0 timer

Pass og visum

Les mer om pass- og visumreglene her

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


Pizza
ca. 100,-

1 liter vann
ca. 10,-

Priseksempel fra Giardini-Naxos

Verdt å vite

 • Reiser på egen hånd

  Våre reiser til Venezia går med rutefly til Aeropuerto Marco Polo di Venezia, noe som betyr at du kan bestille en reise med fleksibel reiselengde.

  Vi har ingen guider på reisemålet, men du kan kontakte vårt onlinesenter via telefon, e-post eller SMS fra to uker før avreise tli du reiser hjem.

 • Sol og bad

  Den lange og smale øya Lido ligger et kvarters båtreise fra sentale Venezia. Her ute i Venezialagunen finner du et feriested med lange strender, perfekte for en rolig stund med sol og bad.

 • Opplevelser

  Santa Maria del Miracollim venetianernes største bryllupskirke.

  Peggy Guggenheim Collection – et besøk i dette kunstmuseet ved Canal Grande er et must for deg som liker moderne kunst. Her finnes det verk av de fleste store kunstnere fra 1900-tallets surrealister, kubister og abstrakte malerier.

  Karnevalet i februar: Selv om trengselen til tider kan være stor er karnevalet i Venezia, med aner tilbake til middelalderen, et fargerikt og morsomt arrangement, full av rikt dekorerte masker og flotte kostymer.

  Harrys Bar har siden Hemingways sine dager vært er must for alle besøkende amerikanere, som til tross for de høye prisene vil oppleve den spesielle atmosfæren fra en svunnen tid.

  Café Florian – kafé med aner fra begynnelsen av 1700-tallet, kjent for sin livemusikk. Dyrt men stemningsfullt.

 • Transport og kommunikasjon

  Kollektivtrafikken i Venezia består av vaporetti, en type små ferger som transporterer turister og venetianere langs de små kanalene. Billetter kjøpes på stasjonene, i aviskiosker eller om bord på båtene. For å slippe å stå i kø og kjøpe billetter før hver båtreise, anbefaler vi at du kjøper et tredagerskort som du kan bruke til å komme deg rundt i Venezia og de omkringliggende øyene. For transport over Canal Grande finnes traghetto, store gondoler som har holdeplasser mellom broene.

  Fra Venezias internasjonale flyplass Aeroporto Marco Polo di Venezia på fastlandet, går det faste turer med vaporetti inn til gamlebyen. Båten tar ca. 1,5 time fra flyplassen til en holdeplass nær hotellet ditt. Tur- og returbilletter med vaporetti kan kjøpes på flyplassen.

  For en raskere, men betydelig dyrere, båtreise bestiller du transport med en liten motorbåt. Du kan også ta buss over en lange broen som forbinder Venezias gamleby med fastlandet. Bussreisen tar ca. 30 minutter.

 • Reise med handikapp

  Venezia er vanskelig å ta seg rundt i med sitt kanalsystem, mange broer, trange gater med brostein og trapper.

  På respektive hotellside finner du informasjon om hotellets rom og fasiliteter under fliken "Hotellfakta". Hvis hotellet har rom som er spesialtilpassede for funksjonshemmede, finnes det mer informasjon om disse.

 • Turistskatt

  En turistskatt på 3–5 euro/person og natt betales direkte til hotellet ved ankomst. Gjelder alle reisende over 10 år.

 • Viktig informasjon

  Turistskatt
  En turistskatt på 2–5 euro per person/natt betales direkte til hotellet ved ankomst. Gjelder alle over 9 år.

  Tidsforskjell
  Det er ingen forskjell mellom Norge og Italia.

  Valuta og kredittkort
  Euro (EUR). Kredittkort aksepteres de fleste steder. For mer informasjon om valuta og vekslingskurs kan du kontakte bank eller vekslingskontor.