Verdt å vite om Roma

 • Hovedstad

  Rom
 • Valuta

  Euro (EUR)
 • Språk

  Italiensk
 • Befolkning

  60 600 000
 • Tidsforskjell

  0 timer

Pass og visum

Les mer om pass- og visumreglene her

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


1,5 liter vann
ca. 5,-

En øl (50 cl)
ca. 40,-

Priseksempel fra Roma

Verdt å vite

 • Bestill leiebil

  Når du reiser til Roma kan du bestille leiebil for en eller flere dager gjennom oss.

 • Gå ikke glipp av dette

  Gå fra Colosseum til Kapitolhøyden tidlig om morgenen og nyt den vakre utsikten over det antikke Roma.

  Se mosaikkene i Santa Prassede kirken og solnedgangen fra Pinciohøyden eller Giardino degli Aranci.

  På søndager kan du oppleve pavens velsignelser kl 12 og loppemarkedet i Travestere.

  Det er en spennende å gå på fotballkamp i Roma. Lazio og Roma spiller som regel sine hjemmekamper på Stadio Olympico på søndager.Arenaen tar opptil 80 000 tilskuere.

  Sykle eller jogge i parkene Villa Borghese og Villa Ada. Det går sykkelvei langs elven Tiber fra Ponte Milvio til Prati. I Villa Borghese er Roman Sport Center med blant annet svømmebassenger.

  Søndager kan du ta med sykkelen på tunnellbanen. Reis til Ostia! Det er sykkelutleie ved spansketrappen. Via Appia Antica er et populært sted for spaserturer og sykling på søndager, eller ta en joggetur fra Circus Maximus til Caracallas Termer.

  Gå til gudstjeneste i kirken S.Maria i Trastevere kl 18.30. Her er det røkelse, myrra og greske salmer som gjør det til en spesiell opplevelse. Husk å se på den vakre fasaden i kveldslyset.

  " Knokkelkirken" ligger på Via Veneto. Navnet stammer fra det lille gravkammeret med inngang til høyre for kirken.Her er flere rom dekorert med ben og knoklkelrester samlet etter ca 4000 Cappucinermunker. Kunstverket ble skapt av munker på 1800-tallet. Kirken er verdt et besøk bare for å se hvordan det makabre forenes med det estetisk vakre på en overraskende måte.

  Palazzio Doria Pamphili er et hyggelig museum i sentrum med malerier av bl.a. Tiziano, Caravaggio og Velasquez.

  Se det flotte tredimensjonale galleriet av Borromini i Galleria Spada, Piazza Capo di Ferro.

  Se det vakre taket inne i kirken Il Gesu på Corso Vittorio Emanuele.

 • Restauranter og fornøyelser

  Populære Gusto på Piazza Augusto Imperatore er stedet for en apertivo eller pizza. Du kan sitte både ute og inne.

  Restaurant Roscioli i Via dei Giubbonari 21 serverer god pasta.

  Primo al Pigneto bruker lokale råvarer og blander moderne og tradisjonell kokekunst. Bestill bord på forhånd. Via del Pigneto 46.

  Re degli Amici, Via della Croce er en gammel og populær restaurant, nær Spansketrappen og med mange turister.Antipastobord, god pasta og nydelig limoncello etter en karaffel med husets vin.

  I bydelen Testaccio finnes mange barer, discoer og klubber.

 • Reise med barn

  Roma er en storby og det er mye å finne på for barnefamilier. Romas Zoo, temaparken Zoomarine og Pastamuseet er bare noen eksempler.

  Kjøp med italienske spesialiteter eller pizza al taglio ( pizzabit) og ha piknik i parken Villa Borghese med skulpturer av Bernini og Caravaggio.

  Colosseum er spennende for barn i skolealder.

 • Viktig informasjon

  Reisene våre til Roma går med rutefly til en av byens internasjonale flyplasser, Fiumicini/Leonardo da Vinci eller Ciampino. Det betyr at du kan bestille reise med fleksibel reiselengde til den italienske hovedstaden.

  Vi har ingen reiseledere i Roma, men du kan kontakte vårt onlinesenter med telefon, e-post eller sms fra 2 uker før avreise til du reiser hjem.

  Turistskatt
  En turistskatt på 2–5 euro/person og natt betales direkte til hotellet ved ankomst. Gjelder for alle over 9 år.

 • Shopping

  Via del Corso, Via Cola di Rienzo, Via Appia Nuova, Piazza Vittorio Emanuele II og Via dei Giubbonari er fine shoppinggater. På Via Condotti finner du mange butikker med disignerklær, spesielt fra de italienske motehusene.

  Det er mange markeder i Roma. Porta Portese er en klassiker, og ved Campo de' Fiori er det frukt- og blomstermarked hver formiddag. Begge er verdt et besøk, men pass godt på lommeboka - Romas markedsplasser er eldoradoer for byens lommetyver.

 • Sol og bad

  Lido di Ostia-stranden ligger ca 30 km utenfor Roma og er romernes nærmeste mulighet for å bade i havet. Det tar en drøy time å komme seg dit om du tar T-banens linje B til Piramide og bytter til lokaltog til Ostia der.gå av på endestasjonen Cristoforo Colombo. Vannet er renere her enn i sentrum av Ostia ettersom stranden ligger lengre fra utløpet av Tiberen.På veien kan du stoppe ved Ostia Antica og besøke utgravingsområdet ved Romas gamle havneby.

  Stranden Freqene ligger også ca en time fra Roma, du kommer dit med buss Cotral som går fra bussholdeplassen Lepanto ( ligger ved T-banestasjonen med samme navn).

 • Transport og kommunikasjon

  Kollektivtilbudet i Roma er godt med buss, trikk og T-bane. Billettene koster ca 10,-/stk ( gyldig i 75 minutter) ca 60,-/dag eller 160,-/uke og kan brukes på både buss, trikk og bane.

  Bussbilletter kjøpes på forhånd i f.eks tobakksbutikker (tabacchi). Billetten stemples i automat ombord på bussen. Det er vanlig med kontroller og gebyrene er høye hvis du har ugyldig eller ustemplet billett.Kjøp flere billetter om gangen, så har du i reserve.

  Hos busselskapet ATAC på Via Volturno 65 ved Stazione Termini får du kart over busslinjene. Det er også mulig å kjøpe kart der busslinjer er markert.

  Taxiene kjører med taksameter og legger på en fremkjøringsavgift. Taxiene kjører til nattakst etter kl 22.

  Fra flyplassen Fiumicino og inn til sentrum er det enklest og raskest å ta ekspresstoget Leonardo Express. Det tar bare 30 minutter og koster ca 15 euro.

  Det er rimelig å ta buss fra flyplassene, spesielt hvis du forhåndsbestiller billetten. Les mer på f.eks Sitibusshuttle eller Terravision.

  De hvite drosjene utenfor flyplassen har taksameter, men vanligvis får du en fast pris til sentrum av Roma (ca. 50 euro fra Fiumicino og ca 30 euro fra Ciampino).

 • Turistskatt

  En turistskatt på 3–7 euro per person/natt betales direkte til hotellet ved ankomst. Gjelder for alle over 10 år.

 • Valuta og kredittkort

  Euro (EUR). Kredittkort aksepteres på de fleste steder. Kontakt bank eller vekslingskontor om valuta og kurser.

 • Reise med handikapp

  Roma er en kupert by med mye trafikk, brosteinsbelagte gater og høye fortauskanter, noe som gjør at det er vanskelig å ta seg frem. Bussene er ikke tilpasset og ofte fulle av folk.

  Fra flyplassen Fiumicino går direktetoget Leonardo Express inn til Roma. Toget har tilpassede vogner og plass til rullestoler.

  På respektive hotellside finner du informasjon om hotellets rom og fasiliteter under fliken "Hotellfakta". Hvis hotellet har rom som er spesialtilpassede for funksjonshemmede, finnes det mer informasjon om disse.