Verdt å vite om Firenze

 • Hovedstad

  Rom
 • Valuta

  Euro (EUR)
 • Språk

  Italiensk
 • Befolkning

  60 600 000
 • Tidsforskjell

  0 timer

Pass og visum

Les mer om pass- og visumreglene her

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


Pizza
ca. 100,-

1 liter vann
ca. 10,-

Priseksempel fra Giardini-Naxos

Verdt å vite

 • Bestill leiebil

  Når du reiser til Firenze kan du bestille leiebil for en eller flere dager gjennom oss.

 • Transport og kommunikasjon

  Det er ca. 5 km til flyplassen Peretola Firenze. Til Galileo Galilei International Airport er det ca. 82 km.

  Firenze er en by der det er enkelt å spasere til det meste. Ta med gode sko.

 • Restauranter og fornøyelser

  Is er et must når du er i Firenze. Bar Vivolo Gelateria som ligger ved Santa Croce sies å ha Italias beste is. Det er et stort utvalg av isbarer i byen, Gelateria Badiani, Gelateria Banchi og Gelateria La Carraia for å nevne noen.

  Det er er stort utvalg av restauranter og fornøyelser i Firenze. Her finnes det steder i alle prisklasser. alt fra vinbarer og kaféer til lokale trattoriaer og restauranter. Her kan du nyte kvalitetsvin fra Italias eldste vindistrikt Chianti.

 • Reiser på egen hånd

  Våre reiser til Firenze går med rutefly til en av byens internasjonale flyplasser. Det betyr at du kan bestille en reise til Firenze med fleksibel reiselengde. Vi har ingen guider på reisemålet, men du kan nå vårt onlinesenter via teleon, e-post eller SMS fra og med to uker før avreise til du reiser hjem.

 • Gå ikke glipp av dette

  Velkjente vindistrikt som Chianti Classico ligger rett sør for Firenze. Leier du bil kan du enkelt komme deg rundt i Toscana og besøke pittoreske landsbyer i områder som Greve og San Gimignano. Hold utkikk etter den svarte hanen Gallo Nero som er symbol for den organiserte vingårdene.

  I åsene nord for Firenze ligger den sjarmerende landsbyen Fiesole med sine trange gater og koselige torg. Herfra har du flott utsikt over Firenze.

  Kunst
  Firenze er et paradis for kunstelskere. Allerede i middelalderen ble det utviklet en kreativ artisteri med kirken og de lærde i sentrum. Den mektige Medici-familien spilte en sentral rolle i over 300 år. I sin tjeneste hadde de de beste arkitekter, kunstnere og håndverkere som var tilgjengelige i verden. I dag er byen fortsatt er en blanding av stolt historie og levende nåtid. Den klassiske elegansen som alltid har vært byens kjennetegn har i moderne tid blitt tatt hånd om av håndverkere og skapere som Salvatore Ferragamo, Pucci og Gucci.

  Uffizierne
  Galeria degli Uffizi eller Uffizierne som museet kalles, er det mest besøkte museet i Italia. Her finnes noen av renessansen fineste verk. Å utforske Uffizierne tar alt fra en halv dag til flere dager. En museumsguide er et must for å finne flere av de mest kjente verkene, som Venus' fødsel av Botticelli, Den hellige familie av Michelangelo og mange av da Vincis mesterverk. Museets populære kaféterrasse tilbyr deilig hvile for føttene og en vakker utsikt over Piazza della Signora med Neptunusfontenen i midten.

  Il Duomo
  Katedralen Santa Maria del Fiore er en stor attraksjon. Den er verdens fjerde største og det tok over 150 år å bygge den. Katedralen er fargerik utsmykket med vakre mosaikker og imponerende marmorbelegg. Den mektige kuppelen ble designet av byens kunstner Filippo Brunelleschi. Ved siden av katedralen ligger det "lille" dåpskapellet med det vakre taket i fargerike mosaikker fra 1200-tallet og den 85 meter høye kampanilen.

 • Sol og bad

  Det ligger en lang sandstrand i Viareggio en drøy times biltur fra Firenze. Her finner du også mange butikker, restauranter og uteserveringer.

 • Turistskatt

  En turistskatt på 3–5 euro per person/natt beales direkte til hotellet ved ankomst. Gjelder for alle over 10 år.

 • Valuta og kredittkort

  Euro (EUR). Kredittkort aksepteres på de fleste steder. Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om valuta og vekslingskontor.

 • Tidsforskjell

  Ingen tidsforskjell i Italia.

 • Reise med handikapp

  På respektive hotellside finner du informasjon om hotellets rom og fasiliteter under fliken "Hotellfakta". Hvis hotellet har rom som er spesialtilpassede for funksjonshemmede, finnes det mer informasjon om disse.