Verdt å vite om Tel Aviv

 • Hovedstad

  Jerusalem
 • Valuta

  Shekel (ILS)
 • Språk

  Herbraisk
 • Befolkning

  443 939
 • Tidsforskjell

  +1 time

Pass og visum

Les mer om pass- og visumreglene her

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


Vann (1,5 l)
9,-

Lunsj
100,-

Verdt å vite

 • Restauranter og fornøyelser

  I Tel Aviv er det mange restauranter, både for finere middager og velsmakende lunsjer med steetfood. Du kan praktisk talt finne et falafelsted på hvert gatehjørne. Flere restauranter og kaféer finner du på Rothschild Boulevard, i Neve Tzedek, de historiske kvartalene, og i Florentin-kvartalet i sørlige Tel Aviv er det tett blant de trendy barene.

  Vil du prøve jødisk-irakisk mat skal du til Hatikva-markedet, i den sydøstre delen av Tel Aviv som også kalles for Hatikva-kvartalet.

  Vanligvis gir man driks på restaurant med servering, ca. 10–15 %.

  Kafékulturen er sterk i Israel, faktum er at Starbucks ikke en gang lykkes med å slå seg ned her fordi kaffen deres kunne ikke måle seg med den israelske. I Tel Aviv åpner kaféen tidlig og stenger sent. Dersom det ikke er lang kø så er det ingen som blir forundret om du blir på en uteservering i et par timer.

  Tel Aviv er dessuten kjent for sitt livlige natteliv. Her mangler du definitivt ikke trendy barer eller heftige klubber som holder åpent til langt ut på morgenkvisten.

 • Reiser på egen hånd

  Våre reiser til Tel Aviv går med rutefly til Tel Avivs internasjonale flyplass, noe som innebærer at du kan bestille en reise med fleksibel reiselengde.

  Vi har ingen guider på reisemålet, men du kan kontakte vårt onlinesenter via telefon, e-post eller SMS fra to uker før avreise til du reiser hjem.

 • Øvrige fakta

  Purim er en jødisk høytid som vanligvis er i mars. Høytiden blir vanligvis feiret med fest, dans og sang samt kostymer for både barn og voksne. I Tel Aviv dykker flere gatefester opp i forbindelse med Purim.

 • Innbyggere

  443 939 innbyggere i Tel Aviv.

 • Tidsforskjell

  +1 time.

 • Strømstyrke/adapter

  230 V. Adapter er nødvendig.

 • Reise med handikapp

  Mange serverdigheter og hotell har ramper og handikapptoaletter. I noen deler av byen kan fortauer og veier være i dårligere stand enn i de sentrale delene, noe som kan påvirke fremkommeligheten.

  Tel Aviv har 13 offisielle strender der det er mulig å leie solsenger.

  På respektive hotellside finner du informasjon om hotellets rom og fasiliteter under fliken "Hotellfakta". Hvis hotellet har rom som er spesialtilpassede for funksjonshemmede, finnes det mer informasjon om disse.

 • Valuta

  Shekel (ILS). Betaling med kort aksepteres på hotell, større butikker og restauranter, men det kan være lurt å ha noe kontanter osgå. Det er mange minibanker sentralt i Tel Aviv.

 • Transfertid

  Det tilbys ikke transport.

  Beregnet transsfertid fra flyplassen er ca. 30–40 min avhengig av trafikken.

 • Bestill leiebil

  Når du reiser til Tel Aviv kan du bestille leiebil for en eller flere dager gjennom oss.

 • Transport og kommunikasjon

  I sentrale Tel Aviv kan du enkelt gå til det meste.

  Sykkel
  Det er mange sykkelstier i Tel Aviv. Flere hoteller har sykkelutleie og Tel Aviv har også et sykkelsystem, Tel-O-Fun, hvor du kan hente og levere sykler på stasjoner som ligger rundt omkring i hele byen. Det finnes også selskaper som leier ut elektriske sykler til turister.

  Buss
  Den lokale kommunikasjonen med buss er god og moderne i Tel Aviv. Vanligvis går bussene mellom kl. 5–24 med unntak av enkelte linjer og et par nattbusslinjer som går fram til kl. 4. Under sabbaten (fra solnedgang på fredag til lørdag natt) går det få eller ingen busser.

  Du kan kjøpe busskort og fylle med reisekontanter som gir en gunstigere pris enn når du betaler direkte til sjåføren. Det er flere programmer som kan lette reiseplanleggingen.

  Taxi
  Kjør alltid drosjer med taksameter. Det er mulig å ta taxi i løpet av sabbaten, spesielt i flere større byer som Tel Aviv, men vær forberedt på at tilgjengeligheten er begrenset i løpet av denne tiden.

 • Sol og bad

  Tel Avivs kyst er ca. 14 km lang og består av 13 offisielle strender. På sidde strendene skal det alltid være skifterom, toaletter, badevakter og redningsstasjon, og det skal være mulig å leie solsenger og parasoll.

  Metzitzim
  Familievennlig strand med grunt vann og mange badevakter som holder oversikten. Det er mulig å kjøpe mat i nærheten av stranden og det finnes områder med skygge samt lekeplass.

  Hilton & Top Sea Beach
  En eksklusiv strand med en berømt strandklubb – TopSea Surf Club som har en bra restaurant og bar som serverer rett til solsengen. Ta med badesko ettersom veien ned til havet er steinete.

  Gordon-Frishman
  Har fått navnet sitt fra gatene som fører opp til stranden og den er like populær blant turister som lokale takket være sin sentrale beliggenhet. Stranden er bred og her finnes det mange aktiviteter hvis du blir lei av å bade. Det er finnes også mange muligheter for å kjøpe mat og drikke. Her finner du statuen som forestiller Ben Gurion, Israels første statsminister, når han står på hodet.

  Banana/Drum beach
  En litt roligere og litt kulere mindre stranden et stykke utenfor sentrale Tel Aviv. Blir ekstra koselig om kvelden og på Banana Kafé kan d ta en drink og nyte solnedgangen. På stranden er det en surfeskole og det alternative navnet gjenspeiler konsertene som arrangeres enkelte dager.

  Alma & Jaffa Beach
  Strender med utsikt mot vakre Jaffa. her finnes det ingen solsenger, badevakter eller bølgebrytere. Det sistnevnte gjør at stranden er meget populær blant surfere.

 • Viktig informasjon

  Sikkerhetskontrollene på flyplassen kan ta lang tid, så bereng god tid.

  Ved innreise får du utlevert et innreisekort som du må vise frem når du sjekker inn på hotellet ditt.

  Hold deg oppdatert ang. sikkerheten via UDs nettside.

 • Gå ikke glipp av dette

  Jaffa liger sør for sentrale Tel Avivi og er en gammel havn som står omtalt i Bibelen. Her kan du rusle rundt i trange gater og slå deg ned ved en av de mange restaurantene som spesialiserer seg på fisk- og skalldyr i havnebyen.

 • Flytid

  Det tar ca. 5t –5 t 30 min med direktefly fra Oslo til Tel Aviv.

 • Aktiviteter

  Noen strender i Tel Aviv passer utmerket for surfing og der finnes det ofte utleie og skoler for deg som vil lære deg noe nytt eller bli bedre enn det du allerede er.

 • Shopping

  På Dizengoff Street arrangeres flere matmarkeder hver torsdag og fredag. Det finnes også internasjonale merkevarebutikker samt mindre og større bruktbutikker. Hvis du er interessert i tysk arkitektur, spesielt Bauhausskolen, er det en butikk på gaten som selger coffe-table bøker, plakater, interiørartikler og andre suvenirer for deg som setter pris på Bauhausstilen.

  I 1954 skapte Rut Dayan det israelske klesmerket Maskit, hvis stil og utseende ble påvirket av mange håndverkstradisjoner som har samlet seg i landet (jødisk, drusisk, libanesisk, beduinsk). Audrey Hepburn har hatt en Maskit-frakk og merket har også samarbeidet med blant annet Dior. Hvis du vil se på eller prøve noe fra den kommende kolleksjonen, kan du besøke butikken i Jaffa, på Ha'Tsorfim 14.

  Hvis du vil besøke et klassisk og livlig marked, anbefales Shuk Hacarmel – her selges klær, krydder og mya annet samt at det er et bra sted for brunsj, israelsk meze eller bare en pause på en kafé med kaffe eller kald øl.