Yoga på Bali

Bali er kjent for sitt sterke fokus på spiritualitet. Mennesker fra hele verden valfarter hit for å praktisere yoga i et vakkert og magisk miljø. Mange anser Bali som et av verdens mest åndelige steder, og det finnes knapt noe bedre sted å «bli forent med naturen», som ordet «yoga» på sanskrit egentlig betyr. Yoga er også et av de seks systemene som hindu er bygget på, som handler om kontroll over kropp og tanker for å komme nærmere en av gudene. Yoga er med andre ord både forbundet med tradisjon og religion på Bali, som også kalles "Gudenes øy", og her har yoga blitt praktisert så langt historien strekker seg. På øya finnes det mange ulike yogaretninger og -typer: Yoga Nidra, Yoga Hatha og Kundalini Yoga er bare noen eksempler på hva som tilbys.

Det finnes mange ulike måter å praktisere yoga på Bali på. Det ligger små yogastudioer som tilbyr drop-in-timer med ulike tilnærminger i de fleste byer og på strender og andre steder rundt om på øyen. Du kan med andre ord enkelt kombinere en vanlig feriereise til Bali med yoga. Et av de aller største og mest kjente er Yoga Barn i Ubud. Her tilbys mer enn 100 yogatimer per uke, og det største studioet rommer rundt 100 personer. I Seminyak finner du Prana Spa som tilbyr undervisning i et herlig miljø, og det større Samadi Bali i Canggu har en mektig innramming av glassvegger mot en frodig hage.

Retreat med fokus på yoga og meditasjon

Vil du fokusere på yoga og avslapping på reisen din til Bali, kan du besøke mer omfattende retreater. På et retreat bor du på et sted med fullt fokus på yoga og meditasjon, og hvor helheten er bygget rundt helse. Ofte tilbys en plantebasert kost, og alle døgnets retter er fullspekket med vitaminer og mineraler. Yogatimene og meditasjonsøktene kompletteres med lærerike forelesninger. Det mindre Shankari’s Yoga Retreat i Gilimanuk er enkelt, men populært. Spa Village Resort Tembok er en luksuriøs variant på det nordlige Bali, og Uma by Como er eksklusivt og befinner seg i mektig natur – men det finnes mange yogaretreater rundt om på øyen. Steder som Ubud i Balis innland og Canggu på øyens sørvestlige kyst har et ekstra stort utvalg av yogaretreater og -studioer. Timer og lengre kurs finnes i ulike prisklasser og lengder – interessen din og budsjettet ditt setter rammene.