Uluwatu på Bali

Uluwatu-området ligger på Bali's sørvestlige spiss, på halvøya Bukit. Det er et av Balis mest spektakulære steder, med sine kalksteinsklipper som styrter dramatisk ned mot havet. Området er blitt kåret til et av de vakreste kystområdene på Bali – og vi er enige. Det som lokker turistene til Uluwatu på Bali er det mektige Uluwatu-tempelet, den vakre utsikten og ikke minst de mange strendene med førsteklasses surfing.

Besøk det mektige Uluwatu-tempelet

I området finner du det mektige Uluwatu-tempelet. Tempelet er et populært reisemål og tilbyr en fantastisk utsikt og den majestetiske beliggenheten på kanten av høye bratte klipper som stuper ut i havet gir en dramatisk setting. Uluwatu-tempelet, også kjent som Pura Luhur Uluwatu, regnes som et av Balis seks viktigste templer, og det sies å beskytte øyas innbyggere mot onde ånder fra havet. Du kan utforske tempelet og omgivelsene til fots. Ville aper forsterker det heftige inntrykket, men vær forsiktig med løse gjenstander eller mat i vesker. Det kan trigge apene og gjøre dem mer nærgående enn det som føles trygt.

Å gå inn på tempelområdet koster en liten avgift, og du må kle deg i henhold til hva som anses anstendig. Det er mest populært å besøke tempelet ved solnedgang og til tross for turistmassene er det virkelig verdt å se området gløde i solnedgangen. I solnedgangen arrangeres det også et dramatisk danseshow kalt "Kecak fire dance" som inkluderer vakre klær og intens danseenergi basert på hinduiske myter og ritualer.

God surfing på Uluwatu Beach

På Uluwatu-stranden trives ikke minst de mer erfarne surferne ettersom bølgene her er store, rørformede og slår innover stranden med høy fart og kraft. Det gjør Uluwatu til et av Bali mest kjente surfesteder, og surfingen er i verdensklasse. Stranden er vakker og innrammet av høye fjell, og foruten surfing er stranden verdt et besøk for vakre omgivelser mer enn muligheten for sol og bad. Det finnes flere restauranter og hotell med fantastisk utsikt.

Noen flere vakre strender i nærheten av Uluwatu er postkortvakre Padang-Padang, Balangan, Bingin, Dreamland og Suluban.

Det er populært å gifte seg eller fornye ekteskapsløftene ved vakre Uluwatu, og i dag er det også et fint kapell med vakker utsikt. Tirtha Wedding Chanel har nesten bare glassvegger som gir panoramautsikt over havet, plass til hundrevis av mennesker og et basseng som gir kule refleksjoner for ekstra vakker innramming og ditto bilder.