Monkey Forest i Ubud

Liker du aper, må du bare besøke Monkey Forest i Ubud. Apereservatet, som bare ligger et kvarter til fots fra sentrum av Ubud, er som hentet ut av Jungelboken. Den tette skogen i reservatet skal består av 186 ulike tresorter. Høye slyngende banyantrær, palmer og mosedekte templer skaper et perfekt naturlig miljø for de drøyt 600 apene som bor i parken. Apene som lever i Monkey Forest heter makaker og tilhører familien primater.

Apene liker besøk og er overhodet ikke folkesky. Tvert imot, bli ikke overrasket om du plutselig får en ape hoppendes på hodet. Apene elsker smykker, mobilkameraer, speil og alt som glitrer. Det skjer daglig at de rapper med seg ulike ting fra besøkende som ikke følger reglene reservatet har informert om.

De besøkende får derimot mate apene med bananer som kan kjøpes i en spesielt bananbod inne i reservatet.

Lær mer om apene og deres miljø

Monkey Forest er ikke bare et apereservat, men også et forskningssenter hvor du kan lære mer om ulike aper og miljøet de trives best i. I tillegg til selve apene finnes det også tre spennende templer som er omtrent 700 år gamle.

Monkey Forest drives i henhold til den balinesiske filosofien Tri Hata Kana som beskriver tre måter å føle seg bra og lykkes på. De tre måtene handler om:

  • harmoni mellom mennesker
  • harmoni mellom menneske og natur
  • harmoni mellom menneske og Gud

I reservatet innebærer dette rent praktisk at man utøver ulike religiøse ritualer på området i tillegg til forskning og at man bevarer apenes naturlige miljø. Du vil også se statuer i skogen. De symboliserer den hellige energien i reservatets tempel.