Bra surfing på Bali

En av de største grunnene til at Bali tiltrekker seg så mange besøkende, er øyas fantastiske muligheter for surfing. Bali byr på surfing i verdensklasse. Her kan alle finne steder og bølger som passer dem, fra nybegynneren til de mest avanserte og rutinerte surferne. På Bali er du aldri langt fra et sted som leier ut surfeutstyr, og det finnes et utall måter å lære på. Ta et kurs, lei en instruktør eller bruk ditt eget brett og nyt bølgene på egen hånd – på Bali er alt mulig. Rundt øya finner du mange steder og strender med surfebølger av ulike vanskelighetsgrader.

Gode steder å lære seg å surfe på – 3 tips

Her er tre steder som er perfekte for deg som er nysgjerrig på surfing, men ikke har så mye erfaring.

1. Kuta

Kuta er Balis mest kjente og velbesøkte strand, og stedet er perfekt for nybegynnere. Her leies det ut brett i lange baner, bølgene er som regel nybegynnervennlige og på stranden tilbyr lokale innbyggere surfeleksjoner som komplement til de lengre kursene som arrangeres av surfeselskaper i byen.

2. Seminyak

Der Kuta slutter i nord, begynner Seminyak, og surfeforholdene på begge strendene minner om hverandre. Det er ikke fullt så tett mellom surfestedene i Seminyak, men ved Oberoi finnes det ofte svært gode bølger for nybegynnere.

3. Canggu

Canggu, rett nord for Seminyak, er en kulturell smeltedigel – mange av de som flytter til Bali for en lengre periode bosetter seg her, og blant de sjarmerende gatene og mange rismarkene dukker det opp helsekafeer og restauranter på løpende bånd. Denne nå populære byen har flere kjente surfesteder, og blant de mer nybegynnervennlige er Old Mans, Batu Bolong og Berawa.

Surfing for den erfarne – 4 tips

Her er fire steder som er perfekte for rutinerte surfere – med bølger i verdensklasse!

1. Uluwatu

Ved Uluwatu, et område på det sørvestlige Bali som er ekstra populært på grunn av den dramatiske naturen med kalksteinsklipper som styrter ned i havet, finnes det flere gode surfesteder for den mer erfarne surferen. Rett nord for Uluwatu finner du den populære Suluban Beach, og den eksotiske stranden Padang-Padang byr på gode muligheter for surfing i kombinasjon med en drømmelignende strand. Også Impossibles og Bingin er populære steder for surfing i Uluwatu-området.

2. Green Bowl

Green Bowl på Balis sørlige spiss er en vakker strand som ligger litt utilgjengelig til og krever at du må gå et hundretalls trappetrinn for å komme til stranden. Takket være den litt krevende veien, er Green Bowl et sted man kan være alene, noe mange surfere setter pris på – i kombinasjon med god surfing selvsagt.

3. Keramas

I Gianyar på Balis østkyst ligger en svart vulkanstrand som er velsignet med noen av Balis absolutt beste bølger, og her arrangeres det regelmessig store konkurranser.

4. Nusa Lembongan

Øyen Nusa Lembongan sørøst for Bali byr på flere gode surfesteder. Stranden Shipwreck tiltaler surfere av ulik erfaring, men den som virkelig kan surfe, finner de aller beste bølgene i området.