Verdt å vite om Seminyak

 • Hovedstad

  Jakarta
 • Valuta

  Indonesisk rupiah (IDR)
 • Språk

  Indonesisk
 • Befolkning

  261 100 000
 • Tidsforskjell

  +7 timer

Pass og visum

Les mer om pass- og visumreglene her

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


1,5 liter vann
ca. 4,-

Priseksempel fra Denpasar

Verdt å vite

 • Avstand

  Fra Ngurah Rai internasjonale flyplass til Seminyak ca. 12 km (30 min), Nusa Dua ca. 18 km (30 min).

  Fra Kuta til Seminyak er det ca. 4 km, Nusa Dua 19 km, Sanur 20 km, Ubus 35 km og Lovina Beach ca. 90 km. Det er ca. 12 km til hovedstaden Denpasar.

 • Sol og bad

  Bali byr på lange, myke sandstrender og en vanntemperatur som sjelden er under 24°C.

  Høye bølger og sterke undervannsstrømmer forekommer. Stor forskjell mellom flo og fjære.

  Det er et flaggsystem på de fleste strendene.

  I regnperioden som vanligvis inntreffer i perioden oktober–mars, kan greiner fra trær og annet rusk føres ut med elvene og ende opp på deler av strendene og i havet. Reiser du til Bali i denne perioden må du regne med at strendene og havet noen ganger må ryddes av traktorer.

  Kuta Beach er Balis mest kjente strand og den strekker seg fra flyplassen og bort til den delen av Kuta som kalles for Legian. Kutastranden er berømt for sine utmerkede muligheter for surfing, og det finnes mange surfeskoler og flere dykkesentre.

  Sanurstranden er en av Balis roligste strender. Utenfor stranden ligger et rev som beskytter stranden mot bølger og undervannsstrømmer.

 • Strømstyrke/adapter

  220 V. Adapter er ikke nødvendig.

 • Bestill leiebil

  Når du reiser til Seminyak kan du bestille leiebil for en eller flere dager gjennom oss.

 • Reiser på egen hånd

  Ettersom våre reiser til Bali gjennomføres med rutefly kan du bestille et opphold med fleksibel reiselengde.

  TUI har ingen guider på reisemålet, men du kan kontakte vårt online-senter via telefon, e-post eller SMS – fra to uker før avreise til du reiser hjem.

 • Restauranter og fornøyelser

  Kuta har Balis største utvalg av fornøyelser og et pulserende natteliv. Det finnes mange barer, puber, diskoteker (noen utendørs) og nattklubber.

  På Seminyakstranden ligger det flere eksklusive strandklubber, inkludert den populære Potato Head som forvandles til en nattklubb om kvelden.

  Det er en kino i Beachwalk Mall og Mall Bali Galeria (mellom Sanur og Kuta).

  Nusa Dua har mange lokale restauranter med fokus på internasjonale menyer i shoppingsenteret Bali Collection. Tandjung Benoa som ligger i nærheten av Nusa Dua har en indisk restaurant og kokkeskolen Bumbu Bali.

  Jinbaran ligger 20 minutter unna med taxi, og er kjent for sine skalldyrrestauranter langs stranden.

  I Sanur finner du en rekke små lokale restauranter som serverer indonesisk mat, men også internasjonale retter, spesielt asiatiske og nederlandske. Også mange fiskerestauranter.

  Ubud har restauranter i alle prisklasser, fra gourmetrestauranter som Mozaic og Lamak til enklere spisesteder med vestlig mat og Ubuds klassiske Café Lotus.

 • Shopping

  Bali har flere shopping- og fornøyelsessentre, hvor de fleste ligger i Kutaområdet. Her selges blant annet klær, vesker og sko, men du finner alt fra restauranter til apotek, kaféer og bokhandlere.

  I Kuta kan du handle i f.eks. Beachwalk Mall, Lippo mall Kura og Discovery Mall Kura. I Seminyak ligger Lippo Plaza Sunset. I Sanur finnes det flere små butikker. Mall Bali Galeria ligger mellom Kura og Sanur.

  Seminyak er også kjent for sine mange interiørbutikker og luksuriøse merkebutikker der du kan handle kule interiørartikler og trendy mote.

  Ubud er først og fremst kjent for sine håndverksbutikker og markeder. Pasar Seni Ubud, er et av landet største landemerker med salg av alt fra silkeskjerf, håndvevde tekstiler og batikk til balinesisk håndverk i tre og tekstil.

 • Transport og kommunikasjon

  Det tar ca. 1 time med taxi eller leiebil fra Balis internasjonale flyplass til hotellene i Seminyak.

  Mange av hotellene har avtaler med taxiselskaper som kjører med taksameter. Priseksempel taxi: Til flyplassen ca. 40,-, til Nusa Dua ca. 65,-, til Sanur ca. 80,-.

  Du kan også leie en bil med sjåfør en hel dag, ca. 400,-.

 • Reise med handikapp

  På respektive hotellside finner du informasjon om hotellets rom og fasiliteter under fliken "Hotellfakta". Hvis hotellet har rom som er spesialtilpassede for funksjonshemmede, finnes det mer informasjon om disse.

 • Tidsforskjell

  • 7 timer (vintertid) og + 6 timer (sommertid).
 • Valuta og kredittkort

  Indonesiske Rupiah (IDR). Kredittkort som VISA, MasterCard og American Express er allment akseptert. Det er mange minibanker i de store turiststedene.

  Det er vanskelig å veksle skandinavisk valuta på Bali, ta med US-dollar eller euro i sedler.

  Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

 • Viktig informasjon

  Besøkende på Bali oppfordres til å være forsiktige både ved innkjøp og forbruk av alkoholholdige drikkevarer. Noen tilfeller med metanolforgiftning har forekommet.

  På Silent Day, Nyepi, det balinesiske nyttåret (14. mars 2021), er det ikke tillatt å forlate hotellet. Mellom kl. 06 om morgenen og til kl. 06 neste morgen skal det være rolig og mørkt, noe som innebærer at det heller ikke er lov å bruke elektrisitet.

  Bali har et subtropisk klima med høy luftfuktighet. Regnperioden varer fra oktober til april, men dagtemperaturen ligger på ca. 30 grader hele året.

  Mye mygg i området. Myggmiddel kan kjøpes på stedet.

  Avreiseskatt på 150 000 IDR (ca. 100,-) er ikke inkludert i prisen og må betales ved utreise av Indonesia.