Verdt å vite om Nusa Dua

 • Hovedstad

  Jakarta
 • Valuta

  Indonesisk rupiah (IDR)
 • Språk

  Indonesisk
 • Befolkning

  261 100 000
 • Tidsforskjell

  +7 timer

Pass og visum

Les mer om pass- og visumreglene her

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


1,5 liter vann
ca. 4,-

Priseksempel fra Denpasar

Verdt å vite

 • Flytid

  Flytiden avhenger av hvilken dato og flyløsning du velger.

 • Avstand

  Fra Ngurah Rai internasjonale flyplass til Nusa Dua 18 km (30 min).

 • Sol og bad

  Bali byr på lange, myke sandstrender og en vanntemperatur som sjelden er under 24°C.

  Høye bølger, sterke undervannsstrømmer og store forskjeller mellom flo og fjære.

  I regnperioden som bruker å inntreffe oktober–mars, kan greiner og andre ting føres ut av elvene og havne på deler av strendene og i havet. Reiser du til Bali i denne perioden må du regne med at strendene og havet kan være uryddige og at opprydding med blant annet traktorer kan være forstyrrende.

  Kuta Beach er Balis mest kjente strand og strekker seg fra flyplassen til den delen av Kuta som kalles Legian. Kutastranden er kjent for flotte forhold for surfing. det er mange surfeskoler, men også flere dykkersentre.

  Sanurstranden er en av Balis mest rolige strender. Utenfor stranden ligger et rev som beskytter mot bølger og undervannsstrømmer.

 • Strømstyrke/adapter

  220 volt. Adapter er ikke nødvendig.

 • Bestill leiebil

  Når du reiser til Bali kan du bestille leiebil for en eller flere dager gjennom oss.

 • Reiser på egen hånd

  Reisene til Bali går med rutefly og du kan bestille reise med fleksibel varighet.

  TUI har inger reiseledere på Bali, men du kan kontakte vårt onlinesenter pr. telefon, e-post eller sms fra 2 uker før avreise til du skal hejm.

 • Transport og kommunikasjon

  Det går lokalbuss fra Batubulan (ca. 30 min fra Ubud) til Nusa Dua. Holdeplassene er ved siden av Jalan Bypass (hovedgaten fra batubulan til Nusa Dua). Ca. 2,- for en enkeltbillett. Det finnes ingen tidtabell.

  Taxiselskapet Blue Bird samarbeider med mange hoteller, men plukker ikke opp utenfor hotellet ettersom Nusa Dua Taxi har monopol utenfor hotellene. Prisekspempler fra flyplassen ca. 40–70,-. Til Kuta og Seminyak ca. 40–50,- og til Sanur ca. 80,-.

 • Restauranter og fornøyelser

  På Kuta finner du det største utvalget av underholdning og pulserende natteliv på Bali. Hedr finner du mange barer, puber, diskotek (enkelte utendørs) og nattklubber.

  Ved Seminyastranden ligger det flere eksklusive strandklubber, blant annet populære Potato Head som forvandles til nattklubb om kvelden.

  I Beachwalk Mall og Mall Bali Galeria(mellom Sanur og Kuta) er det kino.

  Det er ikke spesielt mye natteliv i Nusa Dua, men i shoppingsenteret Bali Collection er det flere restauranter med internasjonale menyer. Den indiske restauranten Bambu Bali som holder balinesiske matkurs ligger i Tadjung Benoa, nær Nusa Dua.

  Jinbaran er kjent for sine fisk- og skalldyrrestauranter, ca. 20 minutter med taxi.

  I Sanur finner du små, lokale restauranter som serverer indonesisk mat, men også internasjonale retter, primært fra Asia og Nederland.

  Ubud kan skryte av restauranter i alle prisklasser, fra gourmetrestauranter som Mozaic og Lamak til enklere restaurantyer med vestlig mat og klassiske Café Lotus.

 • Shopping

  Bali har flere shopping-og undreholdningssentre, de fleste ligger i Kutaområdet. Her finner du klær, vesker og sko, men også restauranter, apotek, kaféer og bokhandlere.

  Beachwalk Mall, Lippo Mall kuta og Discovery Mall Kuta er eksempler på hvor du kan shoppe i Kuta. Lippo Plaza Sunset ligger i Seminyak. I Sanur er det flere små butikker. Mall Bali Galeria ligger mellom Kuta og Sanur.

  Seminyak er også kjent for sine mange innredningsbutikker og luksuriøse designbutikker der du kan handle fint interiør og trendy mote.

  Ubud er mest kjent for sine håndverksbutikker og markeder. Pasar Seni Ubud er et av stedets landemerker og selger blant annet silkesjal, håndvevde stoffer, ikatbatikk og annet balinesisk håndverk i tre og tekstil.

 • Tidsforskjell

  +7 timer.

 • Valuta og kredittkort

  Indonesiske Rupiah (IDR).

  Bankene er åpne mandag–fredag kl. 9–15. Minibankene er alltid åpne, unntak er den balinesiske nyttårsaftenen, 21. mars 2015. VISA, MasterCard og American Express aksepteres de fleste steder.

 • Viktig informasjon

  Turister på Bali anbefales å være forsiktig ved både kjøp og inntak av alkoholholdige drikker. Det har vært flere tilfeller av metanolforgiftning.

  På Silent Day, Nyepi, som er balinesisk nyttår (14. mars 2021) kan man ikke forlate hotellet. Mellom kl. 06 om morgenen til 06 neste dag skal det være mørkt og stille, av den grunn er det heller ikke lov å benytte elektrisitet.

  Bali har et subtropisk klima med høy luftfuktighet. Mellom oktober og april er det regnperiode, men dagtemperaturen ligger på ca. 30 grader hele året.

  Det er mye mygg i området, myggmiddel kan kjøpes på stedet.

  Avreiseskatt på 200.000( ca.150,-) er ikke inkludert i reisens pris. Betales kontant ved utreise fra Indonesia.

 • Reise med handikapp

  På respektive hotellside finner du informasjon om hotellets rom og fasiliteter under fliken "Hotellfakta". Hvis hotellet har rom som er spesialtilpassede for funksjonshemmede, finnes det mer informasjon om disse.