Verdt å vite om Sør-Goa

 • Hovedstad

  New Delhi
 • Valuta

  Indisk rupi (INR)
 • Språk

  Hindi, engelsk
 • Befolkning

  1 324 000 000
 • Tidsforskjell

  +4,5 timer

Pass og visum

Les mer om pass- og visumreglene her

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


1,5 liter vann
ca. 3,-

Priseksempel fra Panaji

Verdt å vite

 • Sol og bad

  Sør-Goa har fine strender med hvit og finkornet sand. Langs strendene Varca og Cavelossim ligger de mer eller mindre luksuriøse hotellene som perler på en snor, med restauranter, sportsaktiviteter og underholdning.

  Colva Beach er hovedstranden i Sør-Goa. Stranden er lang og blir du lei av de livlige områdene kan du alltid ta en spasertur til et roligere område. Beliggenheten nær Goas hovedtogstasjon og flyplass samt den livlige byen Margao gjør stranden populær.

  Palolem ligger lengst sør og passer for deg som syns at Arambol er for turistifisert. Her var det totalt øde for inntil bare 20 år siden, men siden den gang har det skjedd mye. Palolem har fortsatt mye av sin opprinnelige sjarm og det er fortsatt en av Goas vakreste strender. Utenfor stranden finnes det en liten øy dit du kan vasse ved lavvann.

  20 minutters spasertur sør for Palolem ligger Colomb Beach som er en kilometerlang fin og rolig strand. Butterfly Beach kan bare nås med båt, men hvis du ført kommer deg hit har du mulighet til å få en strand helt for deg selv.

 • Opplevelser

  På hotellene, ved flesteparten av Goas strender og på de større feriestedene finnes det utfluktsarrangører som arrangerer delfinturer, turer til Ols Goa, fisketurer og besøk på krydderplantasjer. Hør med hotellet eller andre turister hvilke utflukter og arrangører de anbefaler.

  Noen steder som er vel verdt et besøk:

  Old Goa var hovedstad i den portugisiske kolonien som ble grunnlagt etter at Afonso de Albuqurque hadde kommet hit sjøveien i 1510. Byen er kjent for sin koloniarkitektur og kirker, og kalles ofte for " Østens Roma". På midten av 1700-tallet flyttet de fleste av portugiserne til nærliggende Panjim som siden da har fungert som Goas administrative hovedstad, og Old Goa begynte langsomt å forfalle. Takket være at kirkene i Old Goa nå står på UNESCOs verdensarvliste pågår forsiktige renoveringer.

  Chapora Fort ble bygget i begynnelsen av 1700-tallet for å forsvare innløpet til elven Chapora. I dag ligger det i ruiner, men det er fortsatt populært å besøke for sin vakre utsikt. Og for sjansen til å se en filminnspilling, fortet forekommer ofte i ulike Bollywoodfilmproduksjoner. I selve Chapora, som er en gammel fiskerlandsby, finnes det mange restauranter som serverer fersk fisk og skalldyr.

  Dudhsagar-fossen ligger i en nasjonalpark noen timers bilreise fra kysten. Et bra utfluktsmål for deg som vil få andre, grønnere naturopplevelser enn det som havet og stranden kan tilby.
  Hovedstaden i sørlige Goa heter Margao, og den byr på et stort utvalg av shopping og spisesteder. I nærheten ligger blant annet Chandor, kjent for son lange historie, kolonibygninger og sin trettendedags-prosesjon samt Chandrapura der det er funnet forhistoriske bosetninger fra 400-tallet f.Kr.

 • Reise med barn

  Det er mye spennende å oppleve på Goa for familier med litt større barn, men ikke prøv å få med dere alt på en dag eller to. Trafikken går langsomt mellom byene, og veiene er som regel i dårlig stand. Velg dere ut det dere virkelig ønsker å se. Det er som regel mest komfortabelt å leie bil med engelsktalende sjåfør.

  Ved mange av Goas strender kan det til tider være kraftige understrømmer, barn og ikke svømmedyktige frarådes å bade alene.

 • Reiser på egen hånd

  Vi flyr til Goa med rutefly, noe som betyr at du kan bestille en reise med fleksibel varighet.

  TUI har ingen reiseledere på Goa, men du kan treffe oss på vårt onlinesenter pr. telefon, e-post eller sms fra 2 uker før avreise til du skal hjem.

 • Restauranter og fornøyelser

  Du trenger aldri å gå sulten når du er i Goa. I tillegg til at nesten alle hotellene tilbyr en blanding av vestlige retter og klassisk indisk mat, så finnes det mange markedsboder og fruktselgere på stranden og langs badebyenes hovedgater.

  Ved nesten alle strendene finner du dessuten beach shacks, små restauranter som bygges for sesongne. Her sitter du med føttene i sanden, drikker lokal øl og nyter ferske skalldyr, grillet fisk eller indisk curry. De mer permanente restaurantene ligger et stykke opp fra stranden, ofte litt finere med bedre toaletter, mer påkostet innredning og luftkondisojnering.

  Mange unge indere fra den stadig voksende mellomklassen kommer til Goa for å feriere, så utvalget av fornøyelser vokser stadig. Noen av de mest kjente utstedene ligger ved Vagator, Baga og Anjou. Mange av hotellene har egne nattklubber.

 • Shopping

  I nordlige Goa finnes blant annet det kjente hippimarkedet i Anjuna og nattmarkedet i Arpora med alt fra smykker og sjal til krydder og klær.

  Bor du i sørlige Goa og vil shoppe og oppleve indisk hverdalgsliv tar du enkelt en taxi inn til markede i Margao.

  I Goas hovedstad Panjim finnes det både tradisjonelle markeder og butikker og varehus i mer vestlig stil.

 • Transport og kommunikasjon

  Den enkleste måten å komme seg rundt i Goa på er med taxi. Vil du dra på litt lenger utflukter kan det lønne seg å leie bil med sjåfør for en hel dag. Sjåføren snakker som regel bra engelsk og fungerer ogte som guide. Hør med personalet på hotellet for bestilling og priser.

  Et billigere alternativ er naturligvis å ta lokalbuss eller tog. Regn med at det kan være ganske trangt, men det er garantert et mer spennende alternativ!

  Fra flyplassen Dabolim til Colva Beach tar det ca. 45–45 minuttter, til Vaca Beach ca. 50–60 minutter og til Cavelossim Beach en drøy time.

  Det er ca. 25 km fra flyplassen Dabolim til Colva Beach.

 • Reise med handikapp

  Ettersom klimaet er varmt og fuktig er det viktig å drikke mye vann, juive og andre alkoholfrie drikker både om dagen og om kvelden. Gjør du dette i tillegg til å bruke håndsprit etter hvert toalettbesøk og før hvert måltid er muligheten stor for at du slipper unna en urolig turistmage. Hvis du likevel rammes og vil kontakte lege, kan du kontakte hotellpersonalet.

  Vi gjør oppmerksom på at det til tider forekommer store bølger med kraftige understrømmer og at de fleste strendene mangler badevakter.

 • Valuta og kredittkort

  Indiske rupier( INR). kredittkort som Visa, Mastercard og American Express kan som regel benyttes. i tillegg finnes det minibanker på de store turiststedene.

  Det er vanskelig å veksle skandinavisk valuta, ta med sedler i Euro eller US-dollar. Kontakt din bank eller vekslingskontor for mer informasjon.

 • Viktig informasjon

  Ettersom klimaet er varmt og fuktig er det viktig å drikke mye vann, juive og andre alkoholfrie drikker både om dagen og om kvelden. Gjør du dette i tillegg til å bruke håndsprit etter hvert toalettbesøk og før hvert måltid er muligheten stor for at du slipper unna en urolig turistmage. Hvis du likevel rammes og vil kontakte lege, kan du kontakte hotellpersonalet.

  Vi gjør oppmerksom på at det til tider forekommer store bølger med kraftige understrømmer og at de fleste strendene mangler badevakter.