Verdt å vite om Nord-Goa

 • Hovedstad

  New Delhi
 • Valuta

  Indisk rupi (INR)
 • Språk

  Hindi, engelsk
 • Befolkning

  1 324 000 000
 • Tidsforskjell

  +4,5 timer

Pass og visum

Les mer om pass- og visumreglene her

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


1,5 liter vann
ca. 3,-

Priseksempel fra Panaji

Verdt å vite

 • Sol og bad

  Noen av Indias mest kjente og besøkte sandstrender ligger nord på Goa.

  Calangute-Baga er stranden for deg som vil ha fine bademuligheter, fantastiske solnedganger og et livlig kveldsliv.

  Candolim har like fine strender, men atmosfæren er litt roligere.

  Anjuna og Vagator er kjente for sitt hippiemarked og sitt intensive natteliv. Men det er også mange som reiser hit for yoga, soling og bading.

  Lengst nord ligger stranden Arambol som er betydelig roligere og populært blant ryggsekkturister. Det er også fint med en dagsutflukt hit fra de større badestedene. Ved Arambol kan det - som på så mange steder steder på Goa- være sterke understrømmer. Vi anbefaler derfor at barn og ikke svømmedyktige bader i følge med andre.

  Du finner små beach shacks ved nesten alle strendene på Nord-Goa. Her kan du sitte med føttene i sanden, drikke kald Kingfisher-øl, spiser ferske skalldyr pomfret eller en indisk curry.

 • Opplevelser

  Det er utfluktsarrangører på hotellene, de fleste strendene og de største badestedene som ordner delfinturer, turer til Old Goa, fisketurer og besøk på krydderplantasjer. Hør med hotellet om hvilke turer og arrangører de anbefaler

  Noen steder er verdt et besøk:

  Old Goa var hovedtad i den portugisike kolonien som ble grunnlagt etter at Afonso de Albuqurque kom sjøveien i 1510. Byen er kjent for sin arkitektur og kirker og kalles ofte for "Østens Roma". På midten av 1700-tallet flyttet de fleste portugiserne til Panjim som siden da har fungert som goas administrative hovedstad. Old Goa begynte langsomt å forfalle. Ettersom kirkene i Old Goa står på Unescos verdensarvliste pågår det forsiktige renoveringer.

  Chapora Fort ble bygget på begynnelsen av 1700-tallet og ligger i dag i ruiner. Stedet er fremdeles populært å besøke pga. den fine utsikten og muligheten for å se en filminnspilling. Fortet er ofte benyttet i forskjellige Bollywoodfilmer. I den gamle fiskerbyen Chapora er det flere restauranter som serverer fersk fisk og skalldyr.

  Dudhsagar Waterfalls ligger i en nasjonalpark noen timers kjøretur fra kysten. dette er et fint utfluktsmål for deg som ønsker grønne naturopplevelser.

  På Sør-Goa er den største byen Margao med et stort utvalg av shopping og spisesteder. Chandor er kjent for sin lange historie, kolonihus og en årlig prosesjon og i Chandrapura har man funnet forhistoriske bosetninger fra 400-tallet f.Kr.

 • Reise med barn

  Det er mye spennende å oppleve på Goa for familier med litt større barn, men ikke prøv å få med dere alt på en dag eller to. Trafikken går langsomt mellom byene, og veiene er som regel i dårlig stand. Velg dere ut det dere virkelig ønsker å se. Det er som regel mest komfortabelt å leie bil med engelsktalende sjåfør.

  Ved mange av Goas strender kan det til tider være kraftige understrømmer, barn og ikke svømmedyktige frarådes å bade alene.

 • Reiser på egen hånd

  Ettersom reisene til Goa går med rutefly kan du bestille en reise med fleksibel varighet.

  TUI har ingen reiseledere på Goa, men du kan treffe oss på vårt onlinesenter med telefon, e-post eller sms fra 2 uker før avreise til du skal hjem.

 • Shopping

  På Nord-Goa finner du blant annet det velkjente hippiemarkedet i Anjuna og nattmarkedet i Arpora med alt fra smykker og sjal til krydder og klær.

  Hvis du bor på Sør-Goa og vil shoppe og oppleve indisk dagligliv kan du ta en taxi til markedet i margao.

  I Goas hovedstad Panjim finnes det både tradisjonelle markeder og varehus i vestlig stil.

 • Transport og kommunikasjon

  Den enkleste måten å komme seg rundt på Goa er med taxi. Vil du ta noen lengre utflukter kan det være gunstig å leie bil med sjåfør en hel dag. Sjåførene snakker som regel godt engelsk og fungerer også som guider. Snakk med personalet på hotellet ditt om priser og bestilling.,

  Det er billigere å reise med tog eller lokalbuss. Du må regne med at det kan bli temmelig trangt, men det er et garantert spennende alternativ!

  Det er ca 40 km fra flyplassen Dabolim til Calangute og Candolim (reisen tar som regel en times tid).

 • Reise med handikapp

  På respektive hotellside finner du informasjon om hotellets rom og fasiliteter under fliken "Hotellfakta". Hvis hotellet har rom som er spesialtilpassede for funksjonshemmede, finnes det mer informasjon om disse.

 • Valuta og kredittkort

  Indiske rupier (INR). Kredittkort som VISA, Mastercard og American Express blir som regel akseptert. Det er minibanker på de største turiststedene.

  Det er vanskelig å veksle skandinavisk valuta på Goa, så ta med sedler i Euro eller US-dollar. Kontakt din bank eller vekslingskontor for mer informasjon om valuta.

 • Viktig informasjon

  Det er viktig å drikke mye vann, juice og alkoholfrie drikker i det varme og fuktige klimaet. Hvis du om kvelden føler at du ikke har fått i deg nok væske i løpet av dagen må det følges op med rehydrering. Hvis du søreger for å gjøre dette og bruker håndsprit etter hvert toalettbesøk og før hvert måltid kan du unngå urolig turistmage. Hvis du skulle bli dårlig og trenger legehjelp må du kontakte hotellpersonalet.

  Merk at det til tider er store bølger med kraftige understrømmer og at det ikke er badevakt på de fleste strendene.