Laganas

Laganas er den mest velbesøkte av Zakynthos destinasjoner, og hit drar du ikke minst for å nyte det pulserende nattelivet. Det vrimler av puber, barer og nattklubber, og nattelivet er absolutt det beste øyen har å by på. Samtidig kan man også få en avveksling på rolige spisesteder, og du kan velge å bo på større all inclusive-hoteller eller i betydelig mindre boliger med lokale eiere som gir minst like god service som hotellene. Laganas er for den som vil ha et stort utvalg av aktiviteter – men passer både den som vil ha en roligere ferie og den som vil ha mer fart.

Nyt den fine stranden – om dagen

På dagtid kan du slappe av på Laganas’ lange og herlige sandstrand. Laganas strand er 9 kilometer lang, som gjør det til en av øyas lengste. Den er langgrunn, barnevennlig og har finkornet strand. Du kan leie solsenger og parasoller der, og det ligger flere kroer og barer langs stranden. Stranden byr på flere aktiviteter, som dykking, snorkling, tennis og go-kart, samt enkel vannsport og pedalbåter. Har du flaks, får du se havskilpadder fra pedalbåten – men hold avstand slik at de ikke blir stresset. Havskilpaddene, den fredede kjempeskilpadden Caretta Caretta, er et symbol for Zakynthos og finnes i stor utstrekning i bukten hvor Laganas ligger. Lenger borte i bukten ligger stranden Kalamakis, som skilpaddene hekker på og rundt.

Vil du ha avveksling fra det sydende nattelivet og de rolige stranddagene på Laganas’ lange strand, er det mange utflukter du kan bli med på. Zakynthos er en av de vakreste øyene i området, med fjell dekket av planteliv og hvite strender som står i vakker kontrast til det omgivende klare, blå vannet.

Med leiebil kommer du deg lett rundt og kan oppdage de ulike delene av øyen. Det finnes mange koselige byer som byr på rolige dager i en gresk atmosfære, et stort antall små vingårder og gårdsbutikker – og vil du shoppe, bør du besøke Zakynthos by.

Populær utflukt til Smugglers Wreck

Zakynthos byr på mange vakre strender, og du kan besøke en stor og mer velbesøkt strand, eller finne en liten vik du kan ha helt for deg selv. Ser du etter mer actionfylt vannsport, anbefaler vi en tur til Zakynthos’ største strand, Banana Beach, hvor det finnes en rekke vannaktiviteter, eller du kan besøke det eventyrlige vannlandet Zante Water village.

Det er også populært å dra på båtutflukt til turisttette Smugglers Wreck – et gammelt forlist lasteskip som har drevet i land på en pittoresk strand, å snorkle i en av de mange badevikene med kalksteinsklipper eller å besøke grotter som Cari Caves.

Vil du se mer av havskilpaddene, anbefaler vi et bad ved den vakre stranden Gerakas som ligger nær stedet hvor skilpaddene trives best, eller å dra ut med båt for å se dem fra vannet.