Kalamaki Beach

Hvis du drar til Hellas for å utforske landets strender, har du i prinsippet en heltidsjobb foran deg. Her finnes det nemlig utallige øyer, viker og strender du kan besøke. Øya Zakynthos, som pleier å gå under kallenavnet Zante, ligger lengst sør for de joniske øyene og er en populær turistøy av forståelige grunner. Øya pleiede å bli kalt “Orientens blomst” og er en blanding av grønt, klarblått hav, ville klipper og vakre strender.

Øya har en 123 kilometer lang og kraftig varierende kyststripe. Øyas vestside er fjellrik med bratte stup, mens østsiden er et perlebånd av vakre sandstrender. En av disse er Kalamaki som ligger i Lagunabukten på sydøstre Zakynthos.

Kalamaki Beach – langgrunn og barnevennlig

Kalamaki er et fellesnavn for både et mindre sted og dets strand. Selve stedet er lite, men likevel stort nok til at du finner restauranter og barer i hovedgaten. Det rolige tempoet gjør at mange turister søker seg til nettopp Kalamaki.

Kalamaki Beach er en langgrunn og dermed barnevennlig strand med finkornet og lys sand. Vannet er klart og passer utmerket for bading. Følger du stranden sørover kan du ta deg helt bort til nabostedet Laganas, der både restauranttilbudet er større og pulsen høyere enn i Kalamaki.

På Kalamaki Beach finner du både pedalbåter, solsenger og parasoller å leie, her er det også toaletter og dusjer. Hvis du ligger på stranden, vil du ganske sikkert også få se fly som flyr inn over stranden for å lande på flyplassen i nærheten.

Gjentatte besøk av havskilpadder

I likhet med flere andre strender på Zakynthos, har Kalamakis strand blitt omtalt og populær på grunn av at de utrydningstruede havskilpaddene Caretta Caretta kommer tilbake hit hver sommer for å grave ned eggene sine i sanden. Hver hunnskilpadde legger et hundretalls egg hvert år og det er unektelig et mektig syn å se et glimt av havskilpaddene. For å beskytte redene og bevare havskilpaddebestanden er deler av Kalamaki Beach fredet visse deler av året. I perioden mai–oktober er det kun tillatt å være på stranden mellom kl 07–19, og det kan også være spesifikke og avgrensede steder på stranden der besøkende ikke får være for å beskytte eggene.