Banana Beach

Banana Beach Zakynthos er populær og velbesøkt, og er den største stranden på øya. Her trives både lokalbefolkningen og turister. Stranden ligger 14 kilometer eller 15 minutter med bil fra Zakynthos by. Banana beach har alle fasilitetene du kan tenke deg, samt solsenger og parasoller til utleie i varierende prisklasser avhengig av hvor de ligger og nivå på sengen.

Kanskje vil du ta det rolig for deg selv på en solstol, eller dele en hel «cabana» med familien eller vennene dine?

Et bra utvalg av koselige barer

På stranden finnes det flere strandrestauranter og barer som serverer mat, lettere snacks og drikke. På de fleste stedene på stranden kan du få mat- og drikke levert til deg ved solstolen din. Sanden på stranden er myk og gyllen, og stranden avgrenses naturlig av de omgivende klippene. Vannet er varmt og klart, bunnen er langgrunn og stranden er veldig barnevennlig så lenge det ikke blåser. Om det er en dag med mer vind, kan det bli en del bølger – men denne stranden oppleves som veldig trygg av de besøkende.

Stranden er et hekkeområde for havskilpadder, så på visse deler av året er noen områder avstengt for å ikke forstyrre dyrene, og det samme gjelder på natterstid.

Prøv vannsport på stranden

Det finnes mange vannsporttilbud å more seg med på stranden, og arrangøren Banana Watersports fremholder gjerne utvalget sitt som øyens beste. Det inkluderer for eksempel vannscooter, paraseiling, vannski, bananbåter, kajakk og mye mer. Vannsporttilbudene befinner seg på den ene enden av stranden, og forstyrrer ikke nevneverdig de som heller foretrekker en rolig dag med sol og bading.

For å komme deg til Banana Beach på Zakynthos, kan du kjøre bil og parkere på den store parkeringsplassen i nærheten av stranden, bestille deg en taxi eller ta en av de mange bussene som trafikkerer stranden. Fra et tyvetalls steder på Zakynthos går det en gratis «gul buss», og ellers finnes det lokalbusser for et par euro fra for eksempel Zakynthos til Vasilikos via Argassi som stopper nær stranden.

Mange synes bilreisen i seg selv er en herlig opplevelse – den vindfulle kystveien gjennom Argassi mot Vasilikos er både vakker og dramatisk.