/Zakynthos

Besøk vakre Zakynthos i Hellas

av TUI, Norge

Zakynthos er den miste av de tre store joniske øyer og ligger lengst sør av disse grønnkledde, kuperte perlene. Øya er en kombinasjon av gresk, italiensk og en egen unik sjarm. Zakynthos er de mange strendenes øy. Lange lyse sandstrender ligger rett ved badebyene Alykanas, Tsilivi, Laganas, Kalamaki og Argass. I sør og langs vestkysten finner du små bortgjemte viker der du kan være helt for deg selv.
Zakynthos skiftende natur og relativt lille størrelse gjør øya enkel og morsom å oppleve. Til fots, med båt og fra sykkelsetet er absolutt mulig, men leiebil er nok å foretrekke. Fra Agios Nikolaos i nord til Vasilikoshalvøya i sør tar det knapt en time med bil. Det kan naturligvis ta lenger tid hvis du faller for fristelsen og stopper underveis ved en hyggelig gård, havnen i Zakynthos by, restauranten med basseng og utsiktover havet…
Det dramatiske kystlandskapet på østkysten fører tankene til Sicilia. Innlandet og vestkysten er mer kupert og veiene går i svinger over fjellryggen. Men hold ut, for ved kysten nedenfor kan du finne små paradis i bortgjemte viker, det strandede fartøyet i Smuglerbukta og familiedrevne tavernaer med uteservering på klippene. Her får du servert lokalprodusert mat og vin til utsikten over det åpne havet mot Italia. Har du flaks kan du se falker som leker i vinden, og blir du til kvelden kan du se den vakre solnedgangen.

Shipwreck Beach, Zakynthos Shipwreck Beach, Zakynthos

Argassi, Zakynthos Argassi, Zakynthos